Ministerul Sanatatii propune prelungirea interdictiei de a exporta medicamentele cu risc crescut de discontinuitate in aprovizionare, pana in 30 iunie 2014

 

Ministerul Sanatatii propune prelungirea cu sase luni, respectiv pâna în 30 iunie 2014, a interdictiei de a exporta medicamentele cu risc sa nu fie gasite pe piata, printre acestea fiind produse pentru tratarea cancerului si a hepatitei.

ministerul sanatatiiLa 8 aprilie 2013, în Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul nr. 456/2013 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor cu risc crescut de discontinuitate în aprovizionare de care beneficiaza asiguratii în sistemul de asigurari sociale de sanatate si a unei masuri pentru asigurarea acestora pe piata din România.

Masura mentionata în acel ordin a avut drept scop asigurarea accesului pacientilor români la tratament, obligând distribuitorii engros de medicamente sa asigurare stocuri adecvate si continue din aceste produse. Pentru a preîntâmpina aparitia unor noi discontinuitati în aprovizionarea cu medicamentele din lista, Ministerul Sanatatii a hotarât prorogarea termenului de instituire a masurii suspendarii temporare a distributiei medicamentelor din 31 decembrie 2013, pâna în 30 iunie 2014, conform unui proiect de act normativ lansat vineri în dezbatere publica.

Lista privind restrictia la export cuprinde 24 de produse, printre care medicamente indicate pentru tratamentul cancerului, al hepatitei B cronice la pacientii adulti cu boala hepatica compensata, precum si pentru tratamentul hepatitei C cronice. Claudia Spridon, adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie