Procurorii DNA au cerut inchisoare cu executare pentru sotii Nastase, in dosarul Zambaccian

 

Procurorul Directiei Nationale Anticoruptie prezent, joi, la ultimul termen de judecata din dosarul Zambaccian a cerut celor cinci magistrati din completul de la instanta suprema pedepse cu executare pentru Adrian si Dana Nastase.

sotii nastaseMagistratul a aratat, în fata instantei, ca cei trei judecatori din completul de la Înalta Curte de Casatie si Justitie care a dat decizia de fond în acest dosar nu au tinut cont de numeroasele probele ale DNA, între care declaratiile unor martori ai acuzarii, rapoarte economice si expertize contabile.

În legatura cu imobilul din strada Christian Tell, despre care Adrian Nastase a spus ca apartine urmasilor lui Paul Opris, procurorul a aratat ca martori din acest dosar, lucratori care au facut reparatiile la acel imobil, au declarat ca acesta apartinea lui Adrian Nastase.

Procurorul a adaugat ca, desi s-a încercat, acuzarea nu a putut gasi vreun document care sa ateste ca Paul Opris ar fi decontat vreuna din lucrarile facute la imobilul din strada Christian Tell. Magistratul a mai aratat ca în acel imobil se gasesc numeroase bunuri dintre cele aduse din China.

Acesta a precizat ca instanta de fond a retinut comiterea santajului, dar nu a detaliat motivele pentru care a oferit circumstante atenuante faptelor atunci când a decis condamnarea lui Adrian Nastase la închisoare cu suspendare.

Procurorul a sustinut ca, în cazul faptei de santaj, pedeapsa trebuia sa fie individualizata fara retinerea circumstantelor atenuante si dictata o pedeapsa la închisoare cu executare.

Acesta a cerut reindividualizarea pedepselor pentru toate acuzatiile aduse inculpatilor din acest dosar si stabilirea unor pedepse cu executare în cazul sotilor Nastase, precum si majorarea pedepselor dispuse de instanta de fond în cazul Irinei Paula Jianu.

Adrian Nastase a declarat, la intrarea în sediul ICCJ, ca în acest dosar s-a creat un amestec de teme, în care învinuiti au fost transformati în martori si martori au fost transformati în învinuiti. Fostul premier a precizat ca el a pus la dispozitie terenul pentru constructor, care trebuia sa îi dea la cheie, cu tot cu parchet si obiecte sanitare, un apartament din cele patru din Zambaccian. Catalin Lupasteanu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie