Ministrul Maria Grapini a afirmat ca s-a reusit programarea fondurilor europene pentru 2014-2020

 

Anul 2013 a fost deosebit de greu pentru mine, dar am reusit sa pregatim programarea fondurilor europene pentru 2014-2020 a spus, joi, Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism într-o conferinta de prezentare a activitatii.

maria grapini1,,Reducerea poverii fiscale pentru IMM-uri, simplificarea si îmbunatatirea cadrului de reglementare în acest sector, dezvoltarea sistemului educational, pregatirea programarii fondurilor europene pentru perioada 2014-2020, înfiintarea tribunalelor comerciale, asigurarea conditiilor de îmbunatatire a creditarii pentru IMM-uri, sustinerea initiativelor antreprenoriale venite din rândul tinerilor si femeilor sunt doar câteva din prioritatile propuse si rezolvate în cele 11 luni de când am preluat mandatul. De altfel, în aceasta perioada am reusit sa crestem la 36 numarul IMM-urilor la mia de locuitori, iar numarul mediu de angajati în aceste firme, de 5,4, ne plaseaza peste media europeana’, a spus ministrul Grapini.

Proiectiile pentru 2014 transmise la Guvern pentru a fi incluse în programul anual de lucru vizeaza cinci directii, printre care Legea Turismului si programul national multianual pentru stimularea crearii, dezvoltarii si promovarii brandurilor sectoriale, subsectoriale si de produs, precum si crearea cadrului normativ pentru functionarea si dezvoltarea retelelor de tip bisiness angel din România.

,,Începând cu data de 15 ianuarie 2014, vom începe sesiunea de înscrieri pentru schema de minimis, prin care statul a pus anul acesta la dispozitie 500 de milioane de lei pentru IMM-uri, suma disponibila pentru finantarea proiectelor de finantarea cheltuielilor în anii 2014 – 2015′, a precizat Maria Grapini.

Pâna la data de 15 decembrie 2013, 10.460 de contracte, în valoare de 3,522 milioane lei, au beneficiat de garantii acordate de Fondul National de garantare a Creditelor pentru IMM-uri. De asemenea numarul întreprinderilor active la finalul lunii octombrie 2013 era de 717.749, în crestere cu 4,07% comparativ cu aceasi perioada din 2012.(AS – autor: Carmen Marinescu, editor: Andreea Marinescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie