Ministerul pentru Societatea Informationala a anuntat castigatorul proiectului pentru sistemul integrat de emitere a actelor de stare civila (SIIEASC)

 

Ministerul pentru Societatea Informationala a dat publicitatii marti, 17 decembrie 2013, un comunicat cu privire la procesul de evaluare a ofertelor depuse pentru sistemul integrat de emitere a actelor de stare civila (SIIEASC).

ministerul pentru societatea informationalaProiectul în valoare de 35 milioane EUR a fost câstigat de asocierea formata din S.C. ROMSYS S.R.L., S.C. Indra Sistemas S.A., S.C. Mercury 360 Communications S.R.L., împreuna cu subcontractantii S.C. Technology Network Services S.R.L., S.C. Quantrio Consulting S.R.L., S.C. Star Storage S.R.L., cu o propunere financiara de 94.999.664,00 lei, fara TVA.

Întrucât obiectivul general îl reprezinta îmbunatatirea si automatizarea sistemului de depunere a cererilor pentru emitere/eliberare si eliberarea efectiva a documentelor de stare civila, în cadrul proiectului urmeaza a fi scanate si digitizate toate actele de stare civila din ultimii 100 de ani, aproximativ 75.000.000.

Ministrul Dan Nica a declarat: ”Eliberarea online a actelor de stare civila este un proiect al tuturor românilor. Nu va exista vreun cetatean român care sa nu interactioneze cu acest sistem, absolut toti îi vom simti beneficiile. Vorbim aici despre regândirea fluxurilor administrative astfel încât sa nu sarbatorim nasterea unui copil la coada cu vraful de acte, vorbim despre digitizarea actelor de stare civila din ultima suta de ani, adica aproximativ 75 milioane de documente, vorbim despre un proiect cu adevarat pentru români, care va provoca o schimbare ireversibila în societatea româneasca”. juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie