Fostul deputat, Brindusa Novac, achitata de Curtea de Apel Bucuresti in dosarul privind Circul Globus

 

Curtea de Apel Bucuresti a achitat-o joi pe Brîndusa Novac, fost deputat PDL, acuzata de conflict de interese, deoarece, în perioada în care era manager al Circului Globus, aceasta a acordat mai multe contracte unei firme pe care tot ea o controla.

brindusa novacDecizia poate fi atacata cu recurs la Înalta Curte de Casatie si Justitie.

Fostul deputat PDL Brîndusa Novac a fost trimisa în judecata în mai 2013, fiind acuzata ca în perioada 2006-2009 a încheiat, în calitate de manager al Circului Globus, 11 contracte cu o firma la care era asociat, obtinând astfel peste 750.000 de lei.

În mai 2011, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul Înaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a o cerceta pentru conflict de interese pe Brîndusa Novac.

Curtea de Apel Bucuresti a confirmat, pe 18 aprilie 2012, raportul de evaluare întocmit de ANI, care a stabilit ca Brîndusa Novac s-a aflat în conflict de interese.

Instanta a respins ca neîntemeiata contestatia formulata de Brîndusa Novac împotriva raportului de evaluare si a mentinut decizia ANI.

În mai 2011, ANI a constatat ca Brîndusa Novac, deputat si director al „Circ & Variete Globus” Bucuresti, a încalcat legislatia privind regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativa si penala, deoarece, în perioada 5 decembrie 2006 – 12 mai 2009, în calitate de persoana fizica, precum si în calitate de asociat în cadrul SC Sidus Artis SRL, ar fi încheiat 11 contracte de colaborare, precum si contracte pentru realizarea unor spectacole de catre Circul Globus Bucuresti (în prezent „Circ & Variete Globus” Bucuresti).

ANI sustinea ca Brîndusa Novac s-a aflat în conflict de interese în materie administrativa, deoarece ar fi semnat, în calitate de persoana fizica, cu ”Circ&Variete Globus” Bucuresti, doua contracte de realizare a scenariilor si regiei pentru doua spectacole, precum si un contract de colaborare încheiat între ”Circ&Variete Globus” Bucuresti si SC Sidus Artis SRL, societate în cadrul careia a detinut, pâna la 23 iunie 2010, calitatea de asociat. Valoarea totala a celor trei contracte semnate este de 443.440 lei.

De asemenea, ANI sustinea ca exista indicii privind savârsirea de catre Brîndusa Novac a infractiunii de conflict de interese, deoarece ar fi semnat, în perioada 5 decembrie 2006 – 10 aprilie 2008, în calitate de director/manager la „Circ & Variete Globus” Bucuresti, contracte de realizare a regiei si a scenariilor pentru spectacole cu SC Sidus Artis SRL, societate în cadrul careia avea calitatea de asociat, cu o cota de participare de 50%.

Valoarea totala a celor 11 contracte semnate cu încalcarea legislatiei privind conflictul de interese în materie administrativa, precum si a celei prevazute de Codul penal al României este de 1.194.032 lei.

La 23 februarie 2011, ANI a constatat si starea de incompatibilitate în care s-ar afla Brîndusa Novac ca urmare a exercitarii simultane a demnitatii de deputat si a functiei de director manager la „Circ & Variete Globus Bucuresti”. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie