Se pot depune cererile de despagubire pentru recuperarea sumelor investite la FNI

 

Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) a anuntat faptul ca „fostii depunatori la Fondul Nationali de Investitii (FNI), care se regasesc în anexele sentintei penale nr.423/20.03.2007, pot depune cererile de despagubire pentru recuperarea sumelor investite”.

FNIÎn anexele sentintei penale nr.423/20.03.2007 sunt mentionate 130.798 de persoane, dar nu si sumele, a caror „valoare se calculeaza pe baza raportului de expertiza contabila extrajudiciara, care se depune individual de catre fiecare creditor”, au precizat oficialii Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), raspunzând la o întrebare ECONOMICA.NET.

Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS, fosta AVAS), a preluat si de la fosta Comisie Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM, actuala Autoritate de Supraveghere Financiara) toate drepturile si obligatiile în relatia cu investitorii FNI

Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) mai avea de platit 29,5 milioane de lei pentru cei 6.114 de pagubiti FNI, înainte de a i se transfera si obligatiile de la CNVM.

Estimari neoficiale ridicau la doua miliarde de lei valoarea cererilor de despagubire noi.

Documentatia necesara întocmirii cererii de despagubire este prezentata pe site-ul A.A.A.S. la adresa de internet www.aaas.ro. Informatii suplimentare se pot obtine la numerele de telefon 021.303.61.87; 021.303.62.50 sau 021.303.66.49.

Cazul Fondului National de Investitii (FNI) a produs efecte negative pe piata fondurilor mutuale timp de 10 ani, dar în prezent încrederea în acest tip de institutie a fost recâstigata, potrivit reprezentantilor administratorilor. Adrian N. Ionescu, economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

5 comentarii

  1. Adrian Popa spune:

    Nu gasesc listele din anexa la Sentinta penala 423/2007

  2. Claudia spune:

    Poate ar trebui sa informati oamenii corect: odata completate aceste documente (mai precis Anexa 2), persoana respectiva renunta la executarea silita si trece la executare gratioasa… adica isi va primi banii cand o avea chef AAAS sa ii dea… ca sa nu mai zic de imensa prostie de a ceda originalul carnetului de investitor prin care se pierde dovada principala a calitatii de pagubit. Documentele in original nu se dau niciodata… eventual se pot cere copii legalizare. Aveti grija si nu picati in aceasta plasa ieftina!

  3. catanescu eugen spune:

    eu am depus dosarul in luna mai ;am sanae sa ma vad pe lista de asteptare?

  4. marius spune:

    nu e normal sa se retina carnatul de investitor in original.

Adaugă părerea ta


 

Distribuie