Toni Grebla a depus, juramantul de investitura in functia de judecator la Curtea Constitutionala

 

Toni Grebla a depus, marti, la Cotroceni, juramântul de învestitura în functia de judecator la Curtea Constitutionala, în prezenta sefului statului, a presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, a presedintelui Curtii si a judecatorilor.

toni greblaPresedintele Traian Basescu l-a felicitat, marti, pe Toni Grebla pentru numirea în functia de judecator al Curtii Constitutionale, apreciind ca prezenta acestuia în cadrul institutiei este”un câstig” pentru CC.Anterior, la Palatul Cotroceni a avut loc, ceremonia de depunere a juramântului de învestitura a lui Gigel Stirbu în functia de ministru al Culturii.

Domnule judecator, în primul rând felicitari pentru numirea în functia de judecator la Curtea Constitutionala. Curtea Constitutionala s-a dovedit în ultimii ani a fi pâna la urma un centru de echilibru al institutiilor statului, un centru care a reglat echilibrele între institutiile statului si care a permis României sa avanseze. Am convingerea ca prezenta dumneavoastra printre judecatorii Curtii Constitutionale a României este un câstig pentru Curtea Constitutionala. Va felicit înca o data si va doresc mult succes”, a spus presedintele Basescu, în interventia sa în cadrul ceremoniei de depunere a juramântului de catre Toni Grebla.

Toni Grebla a fost numit judecator la Curtea Constitutionala, prin votul dat, luni, de plenul Senatului. Candidatura sa a întrunit 123 de voturi „pentru”, doua voturi „împotriva” si o abtinere. Votul a fost electronic secret.

Grebla o va înlocui la CC pe judecatoarea Iulia Motoc, aleasa magistrat la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).

Dupa anuntarea votului, Toni Grebla si-a anuntat demisia din calitatea de senator.

Toni Grebla este de profesie avocat si a fost presedinte al Comisiei juridice din Senat în legislatura precedenta, iar în actuala legislatura vicepresedinte al acestei comisii.

Senatorul Toni Grebla a fost propus luni de PSD pentru Curtea Constitutionala, din partea Senatului, el primind în aceeasi zi si avizul Comisiei juridice.

Anterior, premierul Victor Ponta a declarat luni ca a avut o discutie cu Lucian Bolcas, care l-a informat ca nu doreste functia de judecator la Curtea Constitutionala, „având în vedere aversiunea presedintelui Traian Basescu”. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie