Grupa I de munca va fi luata in calcul la stabilirea varstei de pensionare

 

Legea prin care care grupa I de munca va fi luata în calcul la stabilirea vârstei de pensionare a fost adoptata de catre plenul Camerei Deputatilor, dupa ce comisia de munca a operat marti modificari de ultima ora.

munca in conditii deosebiteDeputatii din comisia de specialitate s-au reunit în sedinta pentru a amenda proiectul de lege, forma modificata fiind apoi supusa votului plenului tot în cadrul sesiunii de vot final de marti.

Deputatul Florin Iordache (PSD) a declarat ca, în forma rediscutata de comisie, s-a stabilit ca pentru fiecare an lucrat în conditii speciale de munca, vrsta de pensionare sa se reduca cu 6 luni. Astfel, o persoana care a lucrat în grupa I de munca timp de 10 ani si are un stagiu complet de cotizare la sistemul de pensii, va putea sa se pensioneze la 60 de ani în loc de 65. „Nu facem decât sa reparam o greseala facuta de catre guvernul Boc”, a declarat Iordache la România TV.

De aceasta masura vor beneficia circa 65.000 de persoane, care au lucrat în conditii grele de munca, majoritatea fiind muncitori care au lucrat în minerit, siderurgie sau cai ferate.

Premierul Victor Ponta a declarat, în 2 februarie, ca în luna ianuarie, când reprezentantii FMI se vor afla la Bucuresti, Guvernul va discuta cu acestia despre grupa de munca pentru cei care au lucrat în conditii grele, el men?ionând ca banii necesari sunt deja în bugetul pe 2014.

„Am reusit si am pus bani în bugetul pe 2014. Nu exista însa o discutie finala, un acord final al partenerilor nostri internationali. În luna ianuarie, când sunt la Bucuresti, discutam despre acest lucru. Ar fi o decizie corecta. Pe masura ce reusim, reparam din nedreptatile comise în 2010-2011 de catre domnul Emil Boc si banii îi avem în buget”, a spus Ponta.  Filip Stan, romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie