Profilul unui IMM cu punctaj maxim in cadrul Schemei de minimis

 

Pe baza noii grile de evaluare a schemei de minimis, publicata in data de 11 noiembrie in Monitorul Oficial, la inregistrarea on-line proiectele depuse in cadrul acestei scheme vor obtine un punct de min 60 de puncte si max 100 de puncte, in functie de mai multe criterii. Astfel, pentru a obtine maximul de punctaj, o intreprindere va trebui sa indeplineasca mai multe conditii.

finante-afacereLa categoria IMM, cel mai mare punctaj (15 puncte) va fi acordat intreprinderilor care se incadreaza la categoria microintreprinderi, urmate de intreprinderile mici (10 puncte) si intreprinderi mijlocii ( 5 puncte). Sectorul pe care acceseaza intreprinderea acorda punctaj maxim de 35 de puncte in cazul activitatii de productie, 30 de puncte pentru invatamânt, stiinta, cercetare si 20 de puncte pentru servicii, sanatate si asistenta sociala, cultura si arta. In cazul locurilor de munca, la 5 locuri de munca create se vor acorda 30 de puncte, iar aditional se acorda 5 puncte pentru un loc de munca ocupat de un absolvent universitar promotia 2013, maximul de puncte pe acest criteriu fiind astfel de 35 de puncte. Ultimul criteriu – locatia implementarii proiectului – aloca un punctaj maxim de 15 puncte intreprinderilor care implementeaza proiectul in mediul rural, urmate de cele din zonele defavorizate (10 puncte) si cele din mediul urban (5 puncte). Punctajul minim acorda pentru aprobarea proiectului este de 60 de puncte. Pe scurt, sunt avantajate firmele din mediu rural cu profil de productie.

Stabilirea clasamentului ca urmare a acordarii punctajelor se va face in cazul punctajelor egale dupa urmatoarele criterii de departajare, in ordine descrescatoare:

  • domeniul de activitate din care face parte codul CAEN pe care se solicita finantarea;
  • numarul locurilor de munca-create;
  • categoria IMM din care face parte Solicitantul;
  • valorea profitului obtinut din exploatare la 31 decemrie 2012;
  • valorea profitului net la 31 decembrie 2012.

Cum arata profilul unui IMM cu punctaj maxim in cadrul Schemei de minimis?

Pe baza noii grile de evaluare a schemei de minimis, publicata in data de 11 noiembrie in Monitorul Oficial, la inregistrarea on-line proiectele depuse in cadrul acestei scheme vor obtine un punct de min 60 de puncte si max 100 de puncte, in functie de mai multe criterii. Astfel, pentru a obtine maximul de punctaj, o intreprindere va trebui sa indeplineasca urmatoarele conditii:

La categoria IMM, cel mai mare punctaj (15 puncte) va fi acordat intreprinderilor care se incadreaza la categoria microintreprinderi, urmate de intreprinderile mici (10 puncte) si intreprinderi mijlocii ( 5 puncte). Sectorul pe care acceseaza intreprinderea acorda punctaj maxim de 35 de puncte in cazul activitatii de productie, 30 de puncte pentru invatamant, stiinta, cercetare si 20 de puncte pentru servicii, sanatate si asistenta sociala, cultura si arta. In cazul locurilor de munca, la 5 locuri de munca create se vor acorda 30 de puncte, iar aditional se acorda 5 puncte pentru un loc de munca ocupat de un absolvent universitar promotia 2013, maximul de puncte pe acest criteriu fiind astfel de 35 de puncte. Ultimul criteriu – locatia implementarii proiectului – aloca un punctaj maxim de 15 puncte intreprinderilor care implementeaza proiectul in mediul rural, urmate de cele din zonele defavorizate (10 puncte) si cele din mediul urban (5 puncte). Punctajul minim acorda pentru aprobarea proiectului este de 60 de puncte. Pe scurt, sunt avantajate firmele din mediu rural cu profil de productie.

Stabilirea clasamentului ca urmare a acordarii punctajelor se va face in cazul punctajelor egale dupa urmatoarele criterii de departajare, in ordine descrescatoare:

  • domeniul de activitate din care face parte codul CAEN pe care se solicita finantarea;
  • numarul locurilor de munca-create;
  • categoria IMM din care face parte Solicitantul;
  • valorea profitului obtinut din exploatare la 31 decemrie 2012;
  • valorea profitului net la 31 decembrie 2012.

Prin urmare, profilul unei intreprinderi, in scenariul obtinerii unui punctaj maxim de 100 de puncte, se contureaza dupa cum urmeaza: o microintreprindere, al carei domeniu de activitate (principal sau secundar) se regaseste in sectorul productiv, autorizata pentru desfasurarea activitatilor de productie in mediu rural si care se angajeaza sa creeze prin proiect  5 noi locuri de munca, din care unul va fi destinat unui absolvent universitar promotia 2013. De asemenea, profitul obtinut din exploatare si profitul net pe anul 2012 trebui sa prezinte valori cat mai ridicate pentru a fi pozitionata inaintea celor cu pierderi sau cu valori mai mici, in cazul departajarii proiectelor cu punctaje egale. Hygia Consult, avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie