Diferenta medie intre castigul salarial orar al femeilor si cel al barbatilor este de 16,2% in UE

 

Comisia Europeana a dat publicitatii un raport care atesta ca disparitatea salariala de gen, respectiv diferenta medie înregistrata în UE între câstigul salarial orar al femeilor si cel al barbatilor, este de 16,2%.

Discriminarea femeilorAsadar, diferenta de remunerare dintre femei si barbati este, în continuare, o realitate în toate tarile UE, nivelul sau variind de la 27,3% în Estonia, la 2,3% în Slovenia.

Scopul raportului: evaluarea aplicarii în practica, în tarile UE, a dispozitiilor privind remunerarea egala, acesta estimând ca, în viitor, principala provocare pentru toate statele membre va fi aplicarea corecta si controlul respectarii normelor stabilite de Directiva din 2006 privind egalitatea de sanse.

Ca urmare a publicarii acestor informatii si având în vedere ca egalitatea de gen este unul dintre principiile fondatoare ale UE, Comisia va monitoriza cele 26 de state membre care nu au transpus în mod clar si suficient Directiva amintita, în scopul de a asigura aplicarea si respectarea deplina a drepturilor stabilite de legislatia UE. Adina Elena Oprea, juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie