Ministerul Sanatatii intentioneaza sa liberalizeze piata farmaciilor

 

Farmacistii sunt îngroziti de intentia Ministerului Sanatatii de a liberaliza piata farmaciilor, începând cu anul 2015, scrie revista Capital.

FarmacistOdata cu implementarea acestei decizii, oricine îsi va putea înfiinta oriunde o farmacie, fara a se mai tine cont de criteriul demografic, potrivit revistei Capital.

Deja, aceasta piata este un „Vest Salbatic”, se plânge vicepresedinta Colegiului Farmacistilor din România, Clara Popescu, care acuza faptul ca, în ultimii ani, s-a renuntat la principalele criterii care reglementau piata: calitatea de farmacist a proprietarului unitatii si un numar maxim de unitati pe un anumit spatiu.

Dispar farmaciile indendente

Odata cu renuntarea la criteriul demografic, din 2015, cei mari îi vor înghiti pe cei mici: astfel, putinele farmacii independente, care au deja datorii mari la distribuitori, vor intra în faliment, generând un val de neplata în piata si, implicit, blocaje în aprovizionare.

Potrivit datelor Consiliului Concurentei, în prezent, în România exista de douatrei ori mai multe farmacii, raportat la numarul de locuitori, fata de tarile vestice, ceea ce înseama o batalie apriga pentru profit, iar pacientul rareori mai primeste sfaturi cinstite cu privire la ce medicamente sa cumpere. Nicoleta Banila, evz.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie