Consultantul pentru privatizarea companiei CFR Marfa ar putea fi selectat pana la finele lunii februarie 2014

 

Consultantul pentru privatizarea companiei CFR Marfa ar putea fi selectat pâna la finele lunii februarie 2014, potrivit ministrului Transporturilor, Ramona Manescu.

cfr-marfa‘Ar fi de preferat ca acest consultant sa aiba pe de o parte o experienta dovedita în transporturi. Din punctul meu de vedere, consultantul ar trebui sa fie un consultant de nivel international, un jucator mare, sa aiba experienta în transporturi, sa aiba experienta în astfel de tranzactii, privatizari, achizitii si acest consultant, în afara de faptul ca trebuie sa creeze aceasta poveste a companiei în asa fel încât sa poata fi vânduta cât mai bine si sa putem obtine un pret cât mai bun, as vrea ca acest consultant sa fie si un consultant care sa poata sa vina cu solutii pentru rentabilizarea, restructurarea companiei, împreuna cu managementul privat, în asa fel încât compania, atunci când va fi privatizata, sa arate altfel, macar sa nu mai fie pe pierdere’, a declarat ministrul Transporturilor, într-o emisiune difuzata duminica de Pro TV.

Procedura de privatizare a companiei CFR Marfa a fost reluata, iar termenul de finalizare este mai 2015.

Privatizarea CFR Marfa a esuat recent întrucât clauzele suspensive de care era conditionata finalizarea tranzactiei nu au fost îndeplinite, iar cumparatorul, Grup Feroviar Român, nu a platit întreaga suma licitata pâna la 14 octombrie, când era data-limita prevazuta în Hotarârea de Guvern.

Compania Grup Feroviar Român a fost declarata pe 20 iunie 2013 câstigatoare a competitiei pentru privatizarea CFR Marfa, iar contractul de vânzare-cumparare a pachetului de 51% din capitalul social al societatii catre societatea comerciala Grup Feroviar Român a fost semnat în data de 2 septembrie 2013. Pretul oferit de GFR a fost de 202 milioane de euro.(AS-editor:Ady Ivascu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie