Avertisment adresat investitorilor, emis de Autoritatea bancara europeana, cu privire la moneda virtuala Bitcoin

 

Autoritatea bancara europeana a emis un avertisment adresat investitorilor, privind riscurile unor fluctuatii mari ale ratelor de schimb si securitatii cibernetice, în cazul utilizarii unor monede virtuale precum Bitcoin.

bitcoinEste al doilea avertisment emis de Autoritatea bancara europeana, un organism cu sediul la Londra, si intervine în contextul în care bancile centrale depun eforturi pentru gestionarea extinderii domeniului putin reglementat al monedelor cibernetice. Valoarea acestor monede are fluctuatii foarte mari. De exemplu, saptamâna trecuta, valoarea Bitcoin a variat între 340 si 1 240 de dolari (247 si 910 euro).

În timp ce investitorii au adoptat cu entuziasm monede virtuale, autoritatile se tem ca fenomenul alimenteaza infractionalitatea care vizeaza platformele de tranzactii online si conturile, stimulând si comiterea unor delicte precum mita, activitatile de spalare de bani, traficul ilegal cu medicamente si arme. Expertii organismului de supraveghere al UE au explicat ca au vrut sa atraga atentia asupra “posibilelor riscuri” asociate achizitionarii, detinerii si tranzactionarii monedelor virtuale. Printre riscuri se numara cel al atacurilor cibernetice împotriva conturilor digitale deschise în calculatoare sau smartphone-uri, avertizeaza Autoritatea bancara europeana. capital.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie