Pensiile mai mari de 10.000 de lei ar putea fi impozitate din 2015

 

Senatorul PSD Toni Grebla a anuntat, la România TV, ca va initia un proiect de lege prin care pensiile mai mari de 10.000 de lei, care au fost stabilite în urma unor hotarâri judecatoresti, vor fi impozitate suplimentar. Grebla a precizat ca proiectul sau a primit acceptul conducerii partidului.

pensii mariToni Grebla a afirmat ca legea este necesara întrucât exista pensii foarte mari care nu respecta nici principiul contributivitatii, nici pe cel al responsabilitatii sociale a muncii si care au fost stabilite de catre instante. „Ma refer la pensiile stabilite prin hotarâri judecatoresti, care evident sunt gresite”, a declarat senatorul.

Acesta a aratat ca exista în plata o pensie de 32.000 de lei pe luna, care a fost stabilita de instanta. „Pensiile stabilite prin hotarâri judecatoresti nu pot fi aduse la un grad de rezonabilitate decât prin impozitare”, a argumentat Toni Grebla precizând ca proiectul sau vizeaza doar aceste pensii atipice, nu pe cele al caror nivel este calculat în functie de Legea pensiilor. Proiectul ar urma sa fie adoptat în 2014 si sa produca efecte de la 1 ianuarie 2015.

„Ce-i atipic trebuie impozitat atipic”, a spus Grebla adaugând ca, dupa parerea sa, nici o pensie nu ar trebui sa fie mai mare decât salariul sefului statului. Senatorul PSD a spus ca proiectul sau este o solutie pentru o justa reasezare a sistemului de pensii. „Emil Boc vorbea de pensiile nesimtite, dar ele sunt si acum în plata”, a conchis Grebla. romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie