Premierul Victor Ponta sustine ca exploatarea gazelor de sist asigura independenta energetica a Romaniei

 

Premierul Victor Ponta a declarat vineri ca exploatarea gazelor de sist în România este rezultatul unei decizii politice menite sa asigure independenta energetica a tarii.

victor ponta„Este o decizie politica, luata nu numai de România, este luata si de Polonia, si de Lituania, daca îmi amintesc bine, pentru ca pentru noi nu este numai o problema strict economica (…), este problema de a fi independenti din punct de vedere energetic. Adica, de a nu fi obligati de a importa gaz. (…) Suntem capabili sa fim independenti. Nu numai de Rusia, noi dorim sa fim independenti si, mai mult decât atât, în cadrul strategiei noastre energetice avem permanent atentia îndreptata catre Republica Moldova, pentru ca speram ca, în câtiva ani, sa putem avea resursele energetice necesare atât pentru România, cât si pentru Republica Moldova”, a afirmat Ponta.

Referitor la protestele împotriva începererii exploatarii de la Pungesti de catre compania Chevron, Victor Ponta a comentat ca „pâna într-un anumit punct este legitim faptul ca populatia acestei regiuni sa-si puna întrebari, dar important este ca, cel putin în urmatorii cinci ani, explorarile nu vor fi efectuate prin metoda fracturarii; este vorba despre o explorare conventionala. Si apoi, daca vom avea certitudinea existentei zacamintelor, vom avea grija sa adoptam cele mai înalte standarde de protectie a mediului”.(A- autor: Doroteea Purcarea, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie