Guvernul a aprobat proiectul legii privind sanctionarea contraventiilor silvice

 

Transportul de lemn exploatat din padure, fara aviz de însotire a marfii, va fi sanctionat cu o amenda de 15.000 de lei, aceasta fiind cea mai aspra pedeapsa contraventionala pentru furturile de material lemnos, a anuntat, joi, ministrul delegat pentru Paduri, Ape si Piscicultura, Lucia Varga, într-o conferinta de presa.

lemn padure cod silvic‘Ieri (miercuri – n.r.) a fost aprobat în Guvern proiectul legii privind sanctionarea contraventiilor silvice. Valoarea contraventiilor a crescut de doua, pâna la cinci ori. Cea mai mare amenda va fi de 15.000 de lei, pentru transportul fara aviz de însotire a materialului lemnos’, a spus ministrul delegat.

Aceasta a precizat ca principalele modificari legislative privind furtul de lemn se refera la sanctionarea actiunilor care tin de exploatarea masei lemnoase fara autorizatie de exploatare.

‘Am stipulat ca agentul constatator care face controlul poate chiar anula autorizatia de exploatare. Transportul cu avize de însotire expirate va fi sanctionabil. Avizele au valabilitate de numai 48 de ore. De asemenea, circulatia pe drumurile forestiere va fi interzisa între orele 22,00 – 5,00, în timpul verii, si între orele 19,00 – 7,00, în timpul iernii. Acest act normativ a fost aprobat în sedinta de Guvern si a fost transmis pentru dezbatere în Parlament în regim de urgenta’, a spus Lucia Varga.

Ministrul a apreciat la ‘peste un milion de metri cubi’ lemnul taiat ilegal din padurile din România, anual, fata de 14 milioane de metri cubi de lemn, care se recolteaza în mod legal, anual, din paduri.

România are o suprafata împadurita de 6,5 milioane de hectare.(A-AS autor George Andrei, editor: Andreea Marinescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie