Romania a fost amendata cu 70.000 de euro pentru intarzierea platilor in agricultura

 

Comisia Europeana are de recuperat 335 de milioane euro de la 15 state, printre care si România, penalizata cu 70.000 de euro pentru întârzierea platilor în agricultura, potrivit unui comunicat.

teren-agricolÎn cadrul procedurii de verificare si închidere a conturilor, Comisia Europeana revendica o suma totala de 335 de milioane euro, reprezentând fonduri din cadrul politicii agricole a UE, cheltuite în mod incorect de statele membre. Banii revin la bugetul UE deoarece nu au fost respectate reglementarile comunitare sau pentru ca procedurile de control al cheltuielilor agricole au fost necorespunzatoare.

CE informeaza ca are de recuperat fonduri de la 15 state membre: Austria, Belgia, Republica Ceha, Germania, Spania, Finlanda, Franta, Grecia, Ungaria, Irlanda, Luxemburg, Letonia, Olanda, România si Suedia.

România a fost penalizata cu 70.000 de euro pentru întârzierea platilor.

Cea mai mare corectie a fost aplicata Frantei: 141,8 milioane de euro. Grecia trebuie sa returneze 78,8 milioane de euro, iar Olanda – 24,3 milioane euro.

Totodata, ca urmare a unei hotarâri a Curtii Europene de Justitie împotriva unei decizii anterioare a Comisiei, Portugaliei i se va rambursa suma de 0,5 milioane de euro. Catalina Mihai, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie