Postul de judecator ramas vancant la CCR dupa plecarea Iuliei Motoc ar putea fi ocupat de Lucian Bolcas

 

Lucian Bolcas este nominalizarea Senatului pentru a ocupa postul de judecator ramas vancant la CCR dupa plecarea Iuliei Motoc, informeaza România TV.

lucian bolcas„Pentru mine care am o lunga cariera juridica a fost ceva deosebit. Pentru un jurist, o asemenea pozitie prezinta încununarea întregii sale carierea. Eu îmi iubesc dincolo de limite profesia si mi-am închinat întreaga viata. Un prieten mi-a spus ca „în sfârsit s-a facut dreptate”. M-a emotionat ceea ce mi-a spus. Sunt multe care trebuie schimbate, sunt multe care trebuie pastrate”, a declarat Lucian Bolcas pentru România TV.

Lucian Bolcas, avocatul lui Adrian Nastase, a fost lider cunoscut al PRM si omul de încredere al lui Corneliu Vadim Tudor. A intrat în Parlament ca deputat din partea PRM timp de doua mandate, dar în cele din urma a fost exclus din partid, cu circ, „pentru tradarea intereselor formatiunii”. S-a înscris ulterior în PSD Ilfov. Acum a primit nominalizarea la CCR, fiind sustinut de grupul PSD din Senat, dar si de însusi Victor Ponta.

Lucian Bolcas ia locul de la Curte Iuliei Motoc, ajunsa judecator la CEDO. Iulia Antoanella Motoc a ocupat functia de judecator la Curtea Constitutionala din 2010, ea fiind desemnata de Senat, la propunerea PDL si a grupului independentilor. Motoc a absolvit în 1989 Facultatea de Drept din Bucuresti, iar, pentru putin timp, a activat ca procuror la Giurgiu, apoi timp de cinci ani a fost judecator la Judecatoria sectorului 2 Bucuresti. Este doctor în etica (Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Filosofie), doctor în drept international public (Universitatea „Paul Cezanne” Aix-Marseille), fiind profesor la Universitatea din Bucuresti, din 2002.

Iulia Motoc a fost, de-a lungul timpului, asociata cu interesele lui Traian Basescu în a influenta deciziile Curtii Constitutionale. Odata cu depunerea juramântului de judecator de catre Bolcas, Traian Basescu pierde practic controlul de facto asupra Curtii. Totusi, votul CCR va depinde de reprezentantul UDMR, care va putea înclina balanta în favoarea USL ori a presedintelui. romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie