Ministerul Sanatatii infiinteaza Agentia Nationala de Achizitii Dispozitive Medicale si Investitii in Sanatate

 

Ministerul Sanatatii înfiinteaza o super-agentie care prin bugetul pe care îl va avea în administrare rivalizeaza cu însasi institutia din care face parte. Eugen Nicolaescu a facut public proiectul de înfiintare a Agentiei Nationala de Achizitii Dispozitive Medicale si Investitii în Sanatate, care va avea un buget anual de câteva sute de milioane de euro.

ministerul sanatatiiAgentia Nationala de Achizitii Dispozitive Medicale si Investitii în Sanatate se va ocupa de organizarea achizitiilor publice centralizate din sanatate, de investitii si lucrari de infrastructura, de tot ceea ce înseamna bani pentru sistemele informatice, dar si de proiectele cu finantare europeana.

Motivul oficial al înfiintarii acestei super Agentii este întarirea capacitatii administrative a Ministerului Sanatatii. În realitate este vorba de controlul a sute de milioane de euro în fiecare an. Si, extrem de important este ca persoana care va conduce aceasta Agentie va deveni un om puternic, la fel de puternic ca ministrul Sanatatii.

Surse guvernamentale spun ca presedintele acestei Agentii va fi Victor Mora, unul dintre consilierii ministrului, care a ocupat aceeasi functie si în mandatul din perioada 2005-2008 al aceluiasi Eugen Nicolaescu. Numele sau este legat de mai multe scandaluri care au aparut în presa – în primul rând firmele la care este actionar au avut contracte cu mai multe spitale din judetul Mures. De asemenea, au existat suspiciuni ca s-a plimbat cu avionul pe ruta Bucuresti – Târgu Mures pe banii Ministerului Sanatatii. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie