Raed Arafat considera ca problemele de la Spitalul de Urgenta Ploiesti, au avut drept cauza un management defectuos si iresponsabil

 

Secretarul de stat în Ministerul Sanatatii Raed Arafat considera ca problemele de la Spitalul de Urgenta Ploiesti, facute publice recent de chirurgul Dan Oprea, au avut drept cauza un management defectuos si iresponsabil.

raed arafat 1Prin raportul Comisiei de ancheta, Ministerul Sanatatii recomanda Consiliului Judetean (CJ), în subordinea caruia se afla spitalul, reorganizarea Consiliului de Administratie al unitatii spitalicesti, aplicarea unei amenzi de 38.000 de lei pentru nerespectarea numarului de paturi (138 existente fata de cele 90 aprobate) si a igienei. De asemenea, amenda o vizeaza pe o asistenta care a sterilizat dispozitive medicale de unica folosinta.
Potrivit raportului Comisiei, indicele mediu de operabilitate al sectiilor de chirurgie este 63,9%, operabilitatea fiind chiar mai mica în unele sectii. Un indice normal de operabilitate se cifreaza la minim 80%. Arafat a acuzat managementul spitalului de o utilizare foarte scazuta a ambulatoriului.
De asemenea, Comisia de ancheta a Ministerului Sanatatii a recomandat CJ ca sectiile de chirurgie sa fie reunite în corpul principal al spitalului, iar sediul „Buna Vestire” sa fie închis. Sectiile de gastroenterologie, dermatologie, endocrinologie si o parte din Sectia Medicala care functioneaza în acea cladire vot fi mutate în celelalte trei sedii ale spitalului.
Raed Arafat a afirmat ca spitalul a beneficiat de resurse bugetare, dar acestea „nu au fost întotdeuana solicitate si utilizate”, iar comunicarea dintre personal si conducerea spitalului a fost deficitara.
De asemenea, secretarul de stat a afirmat ca, desi managerul spitalului a demisionat, nu va fi absolvit de prejudiciul creat. „Comisia de ancheta, cu aceeasi componenta, va reveni cu noi controale la Ploiesti în lunile februarie si iunie 2014”, a precizat Raed Arafat.
Întrebat daca situatia de la Ploiesti e singulara, Arafat a raspuns: „Nu sunt naiv sa cred ca e un caz izolat”.
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a dispus efectuarea unei anchete la Spitalul Judetean Ploiesti în urma aparitiei în presa a unor afirmatii grave facute de chirurgul Dan Oprea privind modul în care se desfasoara activitatea în cea mai mare unitate sanitara din judet.(AS – autor: Livia Popescu, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie