Ministerul Fondurilor Europene anunta ca beneficiarii POSDRU pot depune actele pentru incasarea TVA

 

Beneficiarii Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) pot depune actele pentru a incasa taxa pe valoare adaugata (TVA) eligibila in cadrul acestui program, ca urmare a publicarii Instructiunii care reglementeaza detaliile necesare in vederea returnarii taxei, se arata intr-un document de presa al Ministerului Fondurilor Europene.

calculator si bani„Toti beneficiarii POSDRU vor incasa sumele aferente TVA care le sunt datorate. Statul isi respecta, astfel, obligatia catre beneficiarii acestui program si sprijina in mod real implementarea proiectelor finantate din fonduri europene”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, adaugand ca ii incurajeaza pe pe toti beneficiarii care au de recuperat sume reprezentand TVA sa depuna cat mai repede documentele necesare pentru incasarea banilor.

Rambursarea TVA in cadrul tuturor proiectelor POSDRU este posibila dupa ce Ordinul MFP nr. 1906/2013 de reglementare a interpretarii Deciziei Tribunalului Uniunii Europene (camera a sasea) in cauza T-89/10 privind recuperabilitatea TVA eligibile in cadrul Programului operational sectorial pentru dezvoltarea resurselor umane a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 731, din 27 noiembrie 2013.

Documentul prevede ca, in cadrul POSDRU, TVA eligibila, care este nedeductibila conform legislatiei fiscale nationale, este considerata nerecuperabila si va fi solicitata la rambursare din Fondul Social European, avand in vedere nerecuperabilitatea acesteia.

Practic, publicarea acestui act normativ face posibila plata sumelor reprezentand TVA eligibila in cazul cheltuielilor efectuate in cadrul proiectelor POSDRU dupa data 10 august 2012.

Potrivit actului normativ, pentru a incasa banii pentru TVA, beneficiarul va declara, la depunerea Cererii de finantare, ca proiectul nu este generator de venit si are obligatia de a mentine destinatia, de a asigura exploatarea si mentenanta echipamentelor achizitionate pe o perioada de cel putin 3 ani dupa finalizarea proiectului, conform prevederilor contractului de finantare. Mirela Oprea, avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie