Termenul pentru TVA destinat primariilor a fost prelungit de Guvern

 

Guvernul prelungeste din nou termenul pâna la care primariile pot depune cereri la directiile regionale ale finantelor publice, respectiv 16 decembrie, pentru a li se aloca sumele defalcate din TVA ramase nerepartizate, cu care sa plateasca datoriile fiscale înregistrate la data de 29 noiembrie.

TVA la incasare 1Prin ordonanta guvernului privind prima rectificare bugetara a fost aprobata alocarea sumei de un miliard de lei, pe judete, pentru achitarea platilor restante înregistrate la data de 31 iulie în contabilitatea primariilor, inclusiv a institutiilor publice finantate integral sau partial din bugetul local, si a spitalelor publice din reteaua autoritatilor administratiei publice locale, fata de furnizorii de bunuri, servicii si lucrari ori fata de bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat sau bugetele fondurilor speciale.

La ultima rectificare bugetara, din luna octombrie, a fost prelungit termenul de depunere a cererilor depuse de primarii la directiile generale regionale ale finantelor publice pâna la 29 noiembrie, în vederea alocarii sumelor ramase nerepartizate, pentru achitarea platilor restante înregistrate la 30 septembrie în contabilitatea acestora. Pâna în prezent, sumele au fost utilizate în proportie de 19,08%. Costin Nitu, curierulnational.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie