Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a amendat o companie pentru ca si-a obligat o angajata sa rupa hartii timp de 8 ore pe zi

 

O firma din Capitala a fost amendata de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) cu 20.000 de lei, dupa ce secretara managerului, care a fost concediata si reanagajata in urma castigarii procesului intentat firmei, a fost pusa sa rupa hartii timp de opt ore pe zi.

cncd consiliul national pentru combaterea discriminariiFemeia, de 30 – 35 de ani, a fost concediata de la firma de inscriere de inventii unde lucra ca secretara a managerului. Ea a intentat proces firmei, care a fost obligata de instanta sa o reangajaze.

Conducerea a dispus apoi ca secretara sa fie implicata intr-un program de protejare a mediului si sa se ocupe de ruperea documentelor din arhiva considerate a fi secrete, acestea fiindu-i aduse zilnic in birou. Astfel, femeia era obligata sa rupa hartii pe tot parcursul programului, zi de zi.

Ea a sesizat CNCD, care a decis ca actiunea firmei reprezinta discriminare si hartuire si ca incalca dreptul la demnitate.

Astfel, angajatorul a fost sanctionat cu amenda contraventionala in valoare de 20.000 de lei si, totodata, obligat sa publice hotararea consiliului intr-un ziar cu tiraj national. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie