Posta Romana primeste credit de 100 milioane de lei de la Eximbank Romania, pentru acoperirea restantelor din colectarea numerarului

 

Eximbank România va furniza Postei Române un credit de 100 milioane de lei pentru acoperirea partiala a unor sume restante din activitatea de colectare a numerarului (cash collection), suma fiind garantata, printre altele, cu veniturile pe care societatea le va obtine din distributia pensiilor.

CN Posta RomanaDe asemenea, Posta a garantat creditul cu ipoteca mobiliara asupra conturilor curente prezente si viitoare deschise la Eximbank si bilete la ordin în alb, emise de companie în alb în favoarea bancii, aferente principalului, dobânzilor si comisioanelor datorate.

În plus, împrumutul este acoperit si printr-o garantie imobiliara asupra unor imobile din patrimoniul Postei Române (150% la valoarea evaluata si acceptat de banca), potrivit datelor din caietul de sarcini.

Costul creditului, acordat pentru doi ani, a fost estimat de autoritatea contractanta la 13 milioane lei, calculat în functie de dobânda variabila compusa din ROBOR (rata dobânzii solicitate pe piata interbancara) la trei luni, la care se adauga marja bancii.

Eximbank a fost singurul ofertant, conform datelor publicate pe www.e-licitatie.ro.

Cu afaceri de 1,26 miliarde de lei în 2012, Posta este cel mai mare operator local de profil si are o retea teritoriala de 5.600 de unitati.

Actionarii companiei sunt Ministerul pentru Societatea Informationala – 75% si Fondul Proprietatea – 25%. economica.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie