Bancile vor fi testate anual de BNR in privinta respectarii normelor de prudentialitate

 

Banca Nationala a României (BNR) va organiza, cel putin o data pe an, un program de supraveghere prudentiala a institutiilor de credit pe care le supravegheaza, potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului.

bnr‘Elementele de continut al unui program de supraveghere prudentiala si categoriile de institutii de credit avute în vedere sunt stabilite prin reglementari emise în aplicarea prezentei ordonante de urgenta’, se precizeaza în proiectul de act normativ publicat pe site-ul Ministerului Finantelor.

Potrivit vechii Ordonante, urmarirea respectarii de catre institutiile de credit, persoane juridice române, a cerintelor de prudentialitate si a altor cerinte prevazute de lege se realiza de catre Banca Nationala a României pe baza raportarilor transmise de institutiile de credit si prin verificari la fata locului desfasurate la sediul institutiilor de credit si al sucursalelor acestora din tara si din strainatate. capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie