Marca Chevrolet va fi retrasa de pe pietele din Europa de Vest si de Est

 

Grupul auto american General Motors (GM) a anuntat, joi, ca va retrage marca Chevrolet de pe pietele din Europa de Vest si de Est, începând din 2016, pentru a face loc altor doua marci – Opel si Vauxhall, transmite AFP.

chevrolet logoAceasta retragere va conduce la o pierdere exceptionala cuprinsa între 700 de milioane si un miliard de dolari, care se va întinde între ultimul trimestru al acestui an si prima jumatate a anului urmator.

‘Marca noastra Chevrolet nu va mai avea o prezenta generala în Europa de Vest si de Est, în principal din cauza modelului economic delicat si situatiei economice dificile din Europa’, a explicat GM într-un comunicat.

În Europa, grupul american are de gând sa se concentreze pe promovarea vehiculelor produse de divizia sa germana, Opel, precum si pe marca sora britanica Vauxhall, urmând de asemenea sa promoveze si modelele de lux Cadillac.

În schimb, GM va continua sa vânda unele modele emblematice de Chevrolet pe pietele din Rusia si în Comunitatea Statelor Independente (CSI).

Aceasta restructurare va îmbunatati perspectiva marcilor Opel si Vauxhall si, de asemenea, va reduce complexitatea de piata asociata cu prezenta ambelor marci – Opel si Chevrolet – în Europa de Vest si de Est, a explicat GM.

Presedintele Chevrolet Europe, Thomas Sedan, i-a asigurat pe clienti ca GM va continua sa ofere garantii, piese componente si servicii pentru vehiculele Chevrolet cumparate pâna la finele lui 2015. capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie