Greva transportatorilor incepe pe 9 decembrie

 

Transportatorii din toata tara vor sa intre în greva începând din data de 9 decembrie, deoarece Ministerul Transporturilor nu si-a respectat angajamentele în ceea ce priveste îmbunatatirea contextului legislativ în care acestia îsi desfasoara activitatea, informeaza, joi, Confederatia Nationala Rutiera (CNR).

camioane legume turcia‘Satui sa tot astepte respectarea angajamentelor Ministerului de Transport în ceea ce priveste îmbunatatirea contextului legislativ în care îsi desfasoara activitatea, transportatorii din toata tara sunt decisi ca, începând din data de 9 decembrie, sa înceteze activitatea specifica. Actualul ministru al Transporturilor (Ramona Manescu – n. r.) nu a raspuns la niciuna dintre adresele transmise de patronatele din transporturi de la momentul preluarii mandatului’, potrivit unui comunicat al CNR.

Transportatorii rutieri de marfuri reclama, totodata, masura anuntata de Guvern, de scumpire a carburantilor, o data prin cresterea accizei, dar si prin noua taxa de 7 eurocenti + TVA, introdusa în pretul carburantilor.

‘Transportatorii autohtoni nu pot întelege si nici nu pot accepta explicatiile lipsite de logica prin care Guvernul încearca sa justifice abuzul comis. Astfel, ‘amortizarea’ celor sapte eurocenti pe fondul presupuselor predictii privind scaderea cotatiei internationale a barilului este o aberatie si un non-sens, atâta timp cât, într-o asemenea situatie, în tarile europene pretul carburantilor va fi mai mic decât în România, fapt ce arunca si mai mult transportatorii români în afara competitiei din piata europeana si regionala’, se spune în comunicat.

Potrivit sursei citate, Guvernul intentioneaza sa foloseasca sumele colectate din noua taxa pentru a construi, cu prioritate, autostrazi în afara fluxurilor si coridoarelor de transport comercial.

‘În acelasi context, autostrazile ce urmeaza a fi construite cu bani astfel colectati vor fi mai mult ca sigur taxate, dupa cum se exprimau în urma cu ceva timp guvernantii actuali’, sustine CNR.

Decizia de intrare în greva a fost luata pe 29 noiembrie, în cadrul unei reuniuni desfasurate lânga Sibiu, la care au participat reprezentanti ai transportatorilor de marfuri din întreaga tara, împreuna cu delegatii ale patronatelor din transportul rutier.

Este vorba despre reprezentanti ai transportatorilor din 24 de judete ale tarii, precum si de lideri ai Asociatiei Patronale a Transportatorilor din Arad, Federatiei Operatorilor Români de Transport, Federatiei Transportatorilor Europa, Asociatiei Transportatorilor Rutieri în Constructii, Breslei Marilor Transportatori din Cluj si Asociatiilor transportatorilor rutieri de marfuri din Maramures, Transilvania, Moldova si Constanta, patronate membre al Confederatiei Nationale Rutiere. capital.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie