George Costin, fost secretar de stat, condamnat la 7 ani de inchisoare cu executare

 

George Costin, fost secretar de stat pe problemele revolutionarilor în guvernul Boc, a fost condamnat miercuri de Curtea de Apel Pitesti la 7 ani de închisoare cu executare pentru fapte de coruptie.

george costinConform sentintei pronuntate de instanta de fond, George Costin a fost condamnat la 7 ani de închisoare si interzicerea unor drepturi pe o perioada de 4 ani, ca pedeapsa complementara, pentru savârsirea infractiunii de initiere sau constituire a unui grup infractional organizat. Inculpatul a mai primit 5 ani de închisoare pentru savârsirea infractiunii de folosire a influentei si autoritatii în scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum si 6 ani de închisoare pentru savârsirea infractiunii de spalare a banilor.

În urma contopirii pedepselor pentru fiecare infractiune în parte, fostului secretar de stat i-a fost aplicata pedeapsa cea mai grea, de 7 ani de închisoare si 4 ani interzicerea unor drepturi. Din condamnare a fost dedusa perioada de retinere si arestare preventiva, începând cu data de 27 februarie 2012 si pâna la 27 aprilie 2013, când inculpatul a fost liberat provizoriu sub control judiciar.

În acelasi dosar au mai fost condamnati la pedepse cuprinse între 2 ani si 6 ani de închisoare si interzicerea unor drepturi înca zece inculpati, printre care fiul si sotia lui George Costin.

Curtea de Apel Pitesti a mai dispus „confiscarea speciala asupra sumei de 9.453.390 de lei, dobândita de inculpatii Costin George, Bolocan Mihai, Cotenescu Serafim, Postelnicu Aurel, Bacoi Gheorghe,Costin Florentina, Costin George-Stefan, Preda Valentin, Gheorghe Marin, Ciulinaru Vasile, Sfârleaza Petre prin savârsirea infractiunilor sau confiscarea bunurilor apartinând acestor inculpati pâna la concurenta acestei valori, respectiv câte 945.339 de lei de la fiecare”.

Sentinta pronuntata de Curtea de Apel Pitesti nu este definitiva, putând fi atacata la Înalta Curte de Casatie si Justitie.

George Costin, fost secretar de stat pe problemele revolutionarilor si presedinte al Asociatiei Decembrie 1989 Metrou România, a fost trimis în judecata de procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pe 20 iunie 2012, sub acuzatiile de initiere sau constituire a unui grup infractional organizat, spalare de bani si folosirea influentei si autoritatii în scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Citeste mai departe pe agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie