Condamnari in dosarul UCM Resita

 

Judecatoria Sectorului 1 a decis miercuri condamnarea la sapte ani de închisoare cu executare a omului de afaceri Said Baaklini si la cinci ani de închisoare a fostului director general al SC UCM Resita, Adrian Chebutiu, într-un dosar privind rambursari de TVA de aproximativ 60 de milioane de euro.

ciocanelDe asemenea, fostul director executiv de la UCM Resita, Adrian Preda, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, iar fostul director al Administratiei Porturilor Constanta, Eugen Bogatu, a primit pedeapsa de doi ani si sase luni de închisoare cu suspendare.
Said Baaklini a primit patru ani de închisoare pentru tentativa la infractiunea de stabilire cu rea-credinta de catre contribuabil a taxelor, având ca rezultat obtinerea, fara drept, a unor sume de bani cu titlu de restituiri de la bugetul de stat. De asemenea, omul de afaceri a mai primit sapte ani de închisoare pentru asociere în vederea obtinerii, fara drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursari sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensari datorate bugetului general consolidat.
În urma contopirii pedepselor, Baaklini va avea de executat pedeapsa cea mai grea, respectiv sapte ani de închisoare si interzicerea unor drepturi pe o perioada de cinci ani dupa executarea pedepsei principale.
Din pedeapsa de sapte ani va fi scazuta perioada arestarii preventive a inculpatului, de la data de 28.11.2010 la data de 19.02.2011.
De asemenea, se mentine masura preventiva a obligarii de a nu parasi tara luata prin încheierea de sedinta din data de 18.02.2011 a Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti, definitiva prin decizia nr. 234/19.02.2011 a Tribunalului Bucuresti – Sectia I Penala.

Adrian Chebutiu a fost condamnat la trei ani închisoare pentru complicitate la tentativa de stabilire cu rea-credinta de catre contribuabil a taxelor, având ca rezultat obtinerea unor sume de bani cu titlu de restituiri de la bugetul de stat si la cinci ani închisoare pentru asociere în vederea obtinerii, fara drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursari sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensari datorate bugetului general consolidat.
În urma contopirii celor doua pedepse, Chebutiu va avea de executat pedeapsa cea mai grea, de cinci ani închisoare, si îi vor fi interzise mai multe drepturi pe o perioada de patru ani dupa executarea pedepsei principale.
Prin decizia de miercuri se mentine masura preventiva a obligarii de a nu parasi tara, iar din pedeapsa aplicata va fi dedusa durata retinerii de 24 ore din data de 30.11.2010 la data de 01.12.2010 si a arestarii preventive de la data de 13.12.2010 la data de 19.02.2011

Citeste articolul integral pe agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie