Tehnologia Microsoft – folosita de jumatate din piata IT din Romania

 

Jumatate din piata de IT din România lucreaza cu tehnologia Microsoft, ceea ce înseamna peste 400.000 de firme, a declarat miercuri, la Sibiu, Marius Filipas – responsabil servere Microsoft România.

microsoft„50 % din piata de IT este impactata de Microsoft. Sunt undeva peste 400.000 de firme din România care lucreaza cu tehnologia Microsoft. Suntem conectati la tot ce se întâmpla în piata româneasca”, a precizat Marius Filipas.

Întrebat ce va aduce Microsoft nou pe piata româneasca în 2014, Marius Filipas a anuntat ca vor urma lansari de produse noi, în special pentru zona de cloud.

„Vom continua lansari de noi produse pe care le aducem pe piata româneasca. Apar foarte multe produse noi, mai ales în zona de cloud, cu care venim pentru piata româneasca si ne adresam nevoilor de business”, a explicat reprezentantul Microsoft.

Deja Microsoft a anuntat la începutul lunii noiembrie ca lanseaza în România Microsoft Server R2 si Windows 8.1.

Nu doar Microsoft România tinteste sa se dezvolte în 2014, pe piata româneasca, dar si alte companii din afara din domeniul IT.

„Sunt foarte multe companii de afara care vin si dezvolta centre de software în România, pentru ca avem o scoala de IT foarte buna”, a explicat Marius Filipas.

Acesta a lansat miercuri, la Biblioteca ASTRA din Sibiu, programul Opening Opportunities pentru 200 de elevi de liceu din Sibiu.(A-Isabela Paulescu, editor: Nicoleta Gherasi), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie