Statutul profesiei de avocat, modificat

 

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR) a dat publicitatii proiectul privind modificarea Statutului profesiei de avocat in partea referitoare la publicitatea profesionala si legislatia din alte state europene avuta in vedere la elaborarea acestuia, adoptat de Comisia constituita de Consiliul UNBR din 29 iunie 2013 pentru inventarierea propunerilor si elaborarea de proiecte vizand modificarea si completarea Legii nr. 51/1995, a Statutului profesiei de avocat, a Statutului Casei de Asigurari a Avocatilor precum si a legislatiei din alte domenii, cu incidenta asupra profesiei, intrunita in sedinta din 23.11.2013.

uniunea nationala a barourilor din romania UNBRAstfel, potrivit proiectului, mijloacele de publicitate a formelor de exercitare a profesiei nu pot fi folosite ca reclama in scopul dobandirii de clientela. Totodata, nu este permisa racolarea clientelei, constand in oferirea serviciilor prin prezentare proprie sau prin intermediar la domiciliul sau resedinta unei persoane, sau intr-un loc public, ori in propunerea personalizata de prestari de servicii efectuata de o forma de exercitare a profesiei, fara ca aceasta sa fi fost in prealabil solicitata in acest sens.

„Se considera racolare adresarea personala sau prin terti catre victimele accidentelor sau catre mostenitorii acestora, aflati in imposibilitate de a alege un avocat”, se precizeaza in proiectul facut public de UNBR.

Consultati integral:

Proiectul privind modificarea Statutului profesiei de avocat in partea relativa la publicitatea profesionala

Legislatia din alte state europene avuta in vedere la elaborarea modificarilor

avocatura.com

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie