Ministrul Justitiei considera ca noile Coduri vor plasa Romania printre statele UE cu sisteme judiciare performante

 

Intrarea în vigoare a noilor Coduri – penal si de procedura penala – vor plasa România printre statele membre ale Uniunii Europene care dispun de sisteme judiciare performante, a sustinut ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, în cadrul unei vizite la instantele din Craiova si Slatina.

robert cazanciuc„Cea mai importanta data din calendar pentru MJ si pentru instante este, în acest moment, 1 februarie 2014, adica data intrarii în vigoare a noului Cod penal si a celui de procedura penala. Sunt convins ca aceste noi Coduri vor determina cresterea eficientei actului de justitie, fapt care va plasa România printre statele membre ale Uniunii Europene care dispun de sisteme judiciare performante”, a declarat Cazanciuc, potrivit unui comunicat al MJ transmis miercuri AGERPRES.

Ministrul Justitiei a vizitat marti Curtea de Apel, Tribunalul si Judecatoria Craiova si Tribunalul Olt si Judecatoria Slatina, urmate de o întâlnire cu managementul instantelor de pe raza Curtii de Apel Craiova.

În cadrul discutiilor avute cu magistratii, grefierii, personalul auxiliar, au fost abordate subiecte legate de stadiul pregatirilor în vederea intrarii în vigoare a noilor Coduri, dar si aspecte punctuale si generale care sa conduca la cresterea încrederii publice în functionarea sistemului judiciar.

„Vreau sa transmit magistratilor, tuturor celor care fac parte din personalul instantelor ca MJ va continua sa sustina, în primul rând prin alocarea suportului material necesar, efortul profesional al comunitatii juridice în vederea unei implementari cât mai rapide si cu succes a noilor Coduri. Astfel, România va demonstra cu claritate ca-si poate îndeplini corect angajamentele asumate si ca este un partener demn de încredere la nivel european”, a subliniat ministrul.(AS, autor: Madalina Cochinescu, editor: Antonia Nita), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie