Ce buget aloca romanii sarbatorilor de iarna?

 

Am intrat in cea mai frumoasa luna din an, dar si cea mai costisitoare, asa ca romanii incep sa-si calculeze bugetul de sarbatori.

Brazi-de-CraciunEstimarile arata ca doar jumatate dintre clienti mai cauta brazi naturali, destul de scumpi si cu o viata foarte scurta. Cat priveste sumele de bani pe care suntem dispusi sa le cheltuim, in afara de mancare si cadouri, acestea nu trec de 500 de lei.

Sarbatorile bat la usa, iar prin magazine deja atmosfera este una de poveste. Bineinteles ca din oferta nu lipsesc brazii: romanesti sau din padurile altora.

”Avem brazi veniti din Norvegia, brazi nordman sunt la 79 de lei, indiferent de marime. Cei la ghiveci sunt din aceeasi proveniente: germania. Molizii sunt la 69 de lei, iar ceilalti la 100 de lei” – declara reprezentantul; unui magazin din Capitala.

Cine opteaza pentru bradutul clasic, fie el natural sau artificial, trebuie evident sa se gandeasca si cu ce-l impodobeste, asta in cazul in care nu vrea sa refoloseasca ornamentele de anul trecut. Incercam sa ne limitam acum si alegem 5 ghirlande dintre cele mai ieftine, un set de globuri si o instalatie cu 100 de beculete. In total, inca 200 de lei.

Daca nu va pricepeti sau pur si simplu nu aveti timp de aranjat globuri si ingerasi, gasiti si gata impodobiti.

Bradul cu suport, decoratiuni si servicii de decorare poate incepe de la 250 de lei poate ajunge pana la 900 de lei.

Si cum niciun comerciant NU ar vrea sa rateze vreun client, unele companii ies pe piata cu brazi in rate.

Daca stati prost cu spatiul de depozitare si nici nu va doriti neaparat de Craciun un brad natural atunci puteti opta pentru inchirierea unuia artificial. Pomul vine la pachet cu toate ornamentele.

Si aici insa comoditatea costa. Cel mai ieftin brad din plastic se inchiriaza cu 300 de lei pe luna, iar cel mai scump cu 800. stirileprotv.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie