Automatele pentru jocuri de noroc nu vor mai putea fi amplasate in baruri, restaurante, cinematografe sau in sediile Loteriei Romane – Proiect de lege

 

Pe masa de lucru a alesilor se afla un proiect de lege ce îi va supara pe foarte multi dintre românii care îsi pierd leafa la jocurile de noroc, la asa-numitele automate sau “pacanele”.

automate jocuri de norocMai multi deputati au initiat un proiect de lege care vrea sa interzica amplasarea automatelor pentru jocuri de noroc în baruri, în restaurante, în cinematografe si în sediile Loteriei Române. Singura exceptie o vor constitui cazinourile, care vor putea detine acest tip de jocuri.

“Eu am fost presedinte de club sportiv municipal si am avut un handbalist care câstiga 2.200 de euro în municipiul Satu Mare, dar juca toti banii la «pacanele » si dupa aia venea cu mâna întinsa si cerea împrumut 10-20 de euro ca sa poata trai”, ne-a declarat deputatul Gabor Kereskenzi, unul dintre initiatorii proiectului.

Parlamentarii au argumentat legea prin mai multe studii internationale care arata ca aparatele de tip slot-machine dezvolta dependenta. Consecintele sociale si psihologice sunt deosebit de grave, atât la nivelul persoanelor afectate, care se confrunta cu rate ridicate de suicid, cât si la nivelul familiilor acestora. Radu Nistor, libertatea.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie