Adrian Nastase a castigat procesul cu Inspectoratul de Stat in Constructii

 

Adrian Nastase a câstigat, miercuri, la Judecatoria Sectorului 5, procesul cu Inspectoratul de Stat în Constructii, în care a reclamat ca institutia arata, într-un comunicat de presa din 13 februarie, ca ar fi refuzat sa plateasca suma stabilita de instanta ca daune în dosarul „Trofeul calitatii”.

adrian nastase 1Judecatoria Sectorului 5 a admis în parte cererea formulata de Adrian Nastase si a interzis Inspectoratului de Stat în Constructii (ISC), „pentru viitor”, sa mai publice comunicatul de presa emis la 13 februarie, în care se arata, printre altele, ca fostul premier a refuzat sa plateasca suma de bani stabilita de instanta ca daune în dosarul „Trofeul calitatii”.

Instanta a dispus ca ISC sa publice un comunicat de presa, „în aceleasi conditii precum cele utilizate la emiterea comunicatului emis la data de 13.02.2013 (loc de publicare , marcarea caracteristicii de noutate a comunicatului, dimensiunea literelor utilizate)”.

În noua informare de presa, ISC trebuie sa arate ca dezminte comunicatul referitor la Adrian Nastase, emis la 13 februarie si sa faca mai multe mentiuni.

„În cuprinsul adresei emise în cadrul dosarului de executare nr. 1/2013 al Biroului Executorului Judecatoresc Timnea Vicentiu Pascal, comunicate mandatarilor reclamantului la data de 08.02.2013, au fost mentionate refuzul Inspectoratului de Stat în Constructii de a raspunde notificarii reclamantului înregistrate la pârât sub nr. 3677/07.02.2013 si solicitarea acestuia din urma de a continua executarea silita; la întâlnirea din data de 11.02.2013, reclamantul, prin avocat, a evidentiat executorului judecatoresc Timnea Vicentiu Pascal faptul ca staruie în executarea voluntara a obligatiei, deci nu a refuzat orice colaborare, astfel cum s-a mentionat în comunicatul de presa din data de 13.02.2013; la data de 12.02.2013, reclamantul a comunicat pârâtului, prin Biroul Executorilor Judecatoresti Asociati «Dumitrache si Dumitrache», somatia si punerea în întârziere cu privire la primirea prestatiei datorate conform Sentintei penale nr. 176/30.01.2012 pronuntata de Înalta Curte de Casatie si Justitie-Sectia Penala, ramasa definitiva prin Decizia penala nr. 160/20.06.2012 pronuntata de Înalta Curte de Casatie si Justitie-Completul de 5 judecatori”, sunt mentiunile care trebuie facute de ISC în noul comunicat de presa, potrivit deciziei Judecatoriei Sectorului 5.

Instanta a respins solicitarea privind încetarea publicarii comunicatului de presa emis de ISC la 13 februarie, aratând ca aceasta solicitare a ramas fara obiect.

De asemenea, instanta a respins ca neîntemeiate celelalte solicitari din aceasta cauza.

Decizia nu este definitiva, putând fi contestata cu apel în termen de 30 zile de la comunicare.

Fostul premier Adrian Nastase a aratat, în cererea de chemare în judecata înregistrata la Judecatoria Sectorului 5 în 23 aprilie, ca ISC i-a afectat imaginea prin informatiile pe care le-a transmis printr-un comunicat de presa din 13 februarie, în care se arata, printre altele, ca fostul premier refuza sa plateasca suma de bani stabilita de instanta ca daune în dosarul „Trofeul calitatii”.

Citeste mai departe pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie