Un expert din dosarul Zambaccian a fost pus sub acuzare de DNA

 

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a dispus începerea urmaririi penale în cazul expertului Nicolae Banica, cel care a realizat în 2011 o expertiza a termopanelor de la ferma Cornu, imobil ce apartine fostului premier Adrian Nastase.

dnaLuni, în cazul dezbaterilor din dosarul „Zambaccian” de la Înalta Curte de Casatie si Justitie (ÎCCJ), procurorul de sedinta a anuntat ca DNA a început urmarirea penala împotriva expertului Nicolae Banica, pentru savârsirea infractiunii de favorizarea infractorului. Motivul invocat a fost acela ca Banica a depasit obligatiile impuse de instanta de fond la efectuarea unei expertize din 2011. Potrivit DNA, Nicolae Banica a efectuat expertiza pe baza unor convingeri personale si nu din punct de vedere tehnico-tactic.

Pe de alta parte, avocatii lui Adrian Nastase au declarat ca DNA îi reproseaza expertului faptul ca a luat legatura cu partile din dosarul „Zambaccian”. (AS – operator: Gabriela Ciuca, autor: Eusebi Manolache, editor: Cristina Tatu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie