Rcs&Rds va lansa „Digi Online” – serviciul de distributie de televiziuni prin intermediul internetului

 

Compania RCS&RDS a solicitat înregistrarea marcii „Digi Online” si planuieste sa lanseze serviciul de distributie de televiziuni prin intermediul internetului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din industria media.

rcs-rdsÎn data de 12 noiembrie, RCS&RDS a solicitat Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) înregistrarea marcii „Digi Online”, cu doua forme de reproducere grafica.

RCS&RDS a solicitat înregistrarea acestor marci pentru clasele „Telecomunicatii”, „Publicitate” si „Educatie; instruire; divertisment; activitati sportive si culturale”.

Totodata, pe 1 octombrie, RCS&RDS a înregistrat domeniul digi-online.ro.

Surse din industria media au declarat, pentru MEDIAFAX, ca RCS&RDS planuieste sa se lanseze în distributia online de televiziuni, acesta fiind singurul serviciu care-i lipseste din portofoliu.

Pâna în prezent, RCS&RDS nu a depus la Consiliul National al Audiovizualului documentatia pentru obtinerea unui aviz în baza caruia va putea lansa acest serviciu.

Conform articolului 74 din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, „(1) Retransmisia de servicii de programe de catre distribuitorii de servicii se va face numai pe baza avizului eliberat de Consiliu. (2) Pentru obtinerea avizului distribuitorii au obligatia de a comunica Consiliului structura ofertei de servicii de programe retransmise”.

RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piata serviciilor de televiziune prin cablu si satelit din România.

În prezent, RCS&RDS ofera servicii de cablu TV, DTH (direct-to-home), internet, telefonie fixa si mobila.

În ultimii ani, RCS&RDS si-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania detine televiziunea de stiri Digi 24 HD (cu statiile locale aferente), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar si televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life si Digi World (cu variantele „secundare” Animal World Channel, Life Channel si World Channel). De asemenea, RCS&RDS este actionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel si UTV.

Totodata, RCS&RDS planuieste sa se lanseze pe piata de radio din România. În acest sens, saptamâna trecuta, la un concurs organizat de Consiliul National al Audiovizualului, RCS&RDS a câstigat trei frecvente de radio – în Sibiu, Sighisoara si Resita – pentru a lansa postul generalist Digi FM. Madalina Cerban, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie