Rata de refuz a solicitarilor de viza pentru SUA depuse de cetatenii romani a scazut cu aproape 6%

 

Departamentul de Stat a anuntat ca rata de refuz a solicitarilor de viza pentru SUA depuse de cetatenii români a scazut cu aproape 6%.

viza suaConform datelor furnizate de site-ul Departamentului de Stat al SUA, rata de refuz a solicitarilor de viza pentru SUA depuse de cetatenii români a scazut la 11,5% în anul fiscal 2013 (1 octombrie 2012 – 30 spetembrie 2013) fata de 17% în 2012.

Anterior, rata de refuz a scazut de la 24,8% în 2010 la 22,3% în 2011 si apoi la 17% în 2012.

Potrivit Ministerului de Afaceri Externe, scaderea ratei de refuz a solicitarilor are „potentialul de a contribui substantial la atingerea, cât mai curând, a obiectivului eliminarii regimului de vize pe relatia cu SUA”. MAE si-a exprimat speranta ca aceasta tendinta se va pastra si în urmatorii ani.

Bulgaria, Croatia, Cipru, România si Polonia sunt singurele tari din Uniunea Europeana ai caror cetateni înca mai au nevoie de viza pentru a calatori în Statele Unite ale Americii, raporteaza Mediafax.

Patru fosti ambasadori americani în România au cerut, într-un articol publicat în Washington Post pe 30 august, modificarea criteriilor de accedere în Programul Visa Waiver, care le-ar putea oferi mai multe sanse de aderarea României, Poloniei, Croatiei si Bulgariei. Articolul a fost semnat de James Rosapepe, administrat în administratia Clinton, J.D. Crouch si Mihachel Gues, ambasadori în administratia Geprge W. Bush, si Mark Gitenstein, ambassador în administratia Obama.

Programul Visa Waiver permite cetatenilor din tarile incluse în program sa calatoreasca fara viza în SUA timp de 90 de zile. V.M.puterea.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie