Italia reitereaza sprijinul pe care il acorda României, in parcursul aderarii la spatiul Schengen

 

România este un partener al Italiei în cadrul Uniunii Europene, a declarat, luni, presedintele Senatului italian, Pietro Grasso, reiterând sprijinul pe care tara sa îl acorda României în parcursul aderarii la spatiul Schengen.

spatiul schengen„În procesul de aderare a României la Uniunea Europeana, în anul 2007, Italia a fost un important sustinator si, ulterior, am sprijinit si întarirea relatiilor româno-italiene, cautând sa gasim permanent noi cai de colaborare. România este un partener al Italiei în sustinerea unei solutii solidara în cadrul Uniunii Europene în ceea ce priveste fenomenul migratiei si participa activ la actiunile misiunii Frontex. Italia, la rândul sau, continua sa încurajeze aderarea României la spatiul Schengen”, a spus oficialul italian în deschiderea lucrarilor plenului Senatului.

El a reamintit faptul ca românii reprezinta cea mai importanta comunitate de straini din Italia, adaugând ca acestia s-au integrat „perfect” stilului de viata al italienilor.

„Relatiile culturale si economice dintre tarile noastre sunt vechi de secole. Avem idealuri si valori comune si ne-am sustinut reciproc în lupta pentru unitate nationala. (…) Astazi, românii sunt comunitatea de straini cea mai numeroasa din Italia, circa un milion, si participa activ la viata economica italiana si contribuie activ la bunastarea Italiei. Ei s-au integrat perfect în comunitatea noastra”, a mai spus Grasso.

Presedintele Senatului italian a aratat ca tara sa trece printr-o serie de reforme institutionale si financiare, adaugând ca în opinia sa bicameralismul ofera o mai buna dezbatere a actelor normative care ajung în Parlament.

„Personal sunt convins de validitatea bicameralismului garanteaza o atentie mai mare proiectelor de lege importante. Cred ca trebuie sa actualizam sistemul bicameral perfect, macar prin distribuirea responsabilitatilor între cele doua Camere. Având însa în vedere calitatea democratiei, eu cred ca aceasta depinde si de eficienta si întarirea institutiilor si nu prin slabirea lor”, a conchis Pietro Grasso.(A – autor: Catalina Barbu, editor: Cristina Tatu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie