Asociatia de Comunicatii Electronice din Romania va depune o plangere la Consiliul Concurentei impotriva Pro TV SA

 

Asociatia de Comunicatii Electronice din România (ACeR) va depune o plângere la Consiliul Concurentei împotriva Pro TV SA acuzându-i de practicarea de tarife preferentiale pe piata de distributie de televiziune si abuz de pozitie dominanta si eventuale întelegeri cu operatorii mari pentru distorsionarea concurentei, scrie Media Expres.

ProTvÎn luna august a acestui an, Pro TV a iesit din lista canalelor cu transmisie obligatorie. O decizie luata în premiera în audiovizualul românesc de catre Adrian Sârbu a reusit, în doar câteva zile, sa dea peste cap întreaga piata TV.

Oferta Pro TV pentru operatorii prin cablu este clara: cine nu are peste 300.000 de abonati (intra aici toti cablistii, cu exceptia RCS&RDS, UPC, Romtelecom si Digital Cable Systems) va trebui sa achite un euro (plus TVA)/ abonat/ luna, fara posibilitatea obtinerii vreunui discount.

În general, pretul minim al abonamentului TV de baza este de 25 de lei. Pentru orice operator din provincie, care, cu doar câteva mii de clienti, a reusit pâna acum sa faca fata cu succes „gigantilor“ enumerati mai sus, aplicarea unui cost suplimentar echivalent cu 15%-20% din actualul abonament poate reprezenta cea mai scurta cale spre faliment.

„Daca scumpesc toti cei 300 de operatori din tara abonamentul, nu am nicio problema. Ce ma deranjeaza este ca atunci când RDS-ul primeste o reducere de 66%, el va veni cu un pret mai mic, iar omul nu va mai pricepe de ce vecinul plateste mai putin, chiar si cu câtiva lei“, spune, pentru Capital, Adrian Margescu, directorul firmei Pan Electro, din Fetesti. Calculeaza ca, potrivit ofertei de contract primite de la oficialii Pro, „pretul abonamentului ar fi afectat cu doi lei în acest an si cu înca doi lei de la 1 februarie 2014“. Valentin Vioreanu, capital.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie