Termenul de utilizare a tichetelor valorice din cadrul programului Rabla a fost prelungit din nou

 

Termenul de utilizare a tichetelor valorice din cadrul programului Rabla a fost prelungit inca o data pentru persoanele juridice, potrivit unui act normativ publicat joi in Monitorul Oficial. Aceasta este deja a doua oara cand termenul limita pentru folosirea tichetelor se proroga, in decurs de doua luni.

Programul RablaTermenul pana la care persoanele juridice pot utiliza tichetele valorice obtinute in urma casarii autovehiculului uzat s-a prelungit din nou, cu 10 zile, potrivit Ordinului Ministerului Mediului nr. 2818 pentru prorogarea unor termene din Ghidul de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 734, din 28 noiembrie 2013.

Conform acestui act normativ, utilizarea voucherului de catre persoanele juridice se poate face pana la data de 20 decembrie 2013, desi pana acum termenul a fost 10 decembrie.

Atentie! Daca proprietarul nu foloseste tichetul pana la 20 decembrie, nu va mai avea dreptul de a beneficia de prima de casare.

Aceasta este a doua oara cand data limita pentru folosirea acestor tichete se prelungeste in cazul persoanelor juridice. Astfel, potrivit prevederilor initiale, utilizarea voucher-ului se facea in termen de cel mult 45 de zile lucratoare de la eliberarea sa de catre colectorul validat, fara a se depasi insa data de 20 noiembrie, prevederea aplicandu-se atat in cazul persoanelor fizice, cat si in cazul celor juridice si institutiilor publice.

Ulterior, Ordinul Ministerului Mediului nr. 2230/2013, in vigoare din 1 octombrie 2013, a modificat aceste dispozitii, astfel ca termenul limita a fost prelungit pana pe 10 decembrie.

Amintim ca, la inceputul lunii noiembrie, Ministerul Mediului a adus completari si cazul termenelor limita pana la care pot fi folosite tichetele valorice obtinute in urma casarii autovehiculului uzat pentru persoanele fizice.

Mai precis, termenul limita pana la care poate fi folosit voucher-ul de catre persoanele fizice s-a prelungit si el pana pe 20 decembrie. „Utilizarea tichetului se face in termen de cel mult 45 de zile lucratoare de la eliberarea sa de catre colectorul validat, fara a se depasi insa data de 20 decembrie a anului in care se desfasoara programul”, se arata in documentul citat.

Aceasta in conditiile in care, initial, utilizarea tichetului se facea pana cel tarziu la data de 20 noiembrie 2013. Mirela Oprea, avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie