Noul presedinte al Consiliului de Administratie din cadrul Institutului European din Romania este Leonard Orban

 

Fostul comisar european Leonard Orban a fost numit presedinte al Consiliului de Administratie al Institutului European din România, potrivit unei decizii semnate vineri de premierul Victor Ponta.

leonard orbanÎn actul normativ, publicat în Monitorul Oficial, se mai arata ca în CA al Institutului European din România au mai fort numiti de premier, în calitate de membri, Vasile Puscas, Aneta Bogdan, Dan Oancea si Razvan Teodorescu.

Consiliul de Administratie al IER este format din noua membri, numiti conform dispozitiilor art. 8 din OG 15/1998 privind Institutul European din România, cu modificarile si completarile ulterioare.

Presedintele CA împreuna cu patru membri sunt numiti de primul-ministru, la propunerea secretarului de stat care coordoneaza Departamentul pentru Afaceri Europene. Academia Româna, Parlamentul României, prin Comisia pentru Afaceri Europene, confederatiile sindicale si organizatiile patronale reprezentative la nivel national desemneaza câte un membru al CA.

Institutul European din România (IER) si-a lansat activitatile în ianuarie 2000, fiind o organizatie înfiintata cu scopul de a furniza suport factorilor de decizie în cadrul procesului de negociere a aderarii României la Uniunea Europeana. Activitatea IER a debutat ca un proiect PHARE, având initial 22 de angajati.

Dupa 1 ianuarie 2007, ca urmare a aderarii României la UE, IER s-a reorientat din punct de vedere strategic catre noile prioritati ce decurg din asumarea statutului de tara membra a Uniunii Europene. Aceste prioritati se refera în mod special la rolul, pozitiile si posibilele aliante pe care România le-ar putea asuma pe scena europeana.

Actualmente, IER functioneaza ca o institutie publica aflata în coordonarea Ministerului Afacerilor Externe. AGERPRES (autor: Georgiana Tanasescu, editor: Mirela Barbulescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie