Taxa de 7 eurocenti pe litrul de carburant merge in bugetul Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine

 

Taxa de 7 eurocenti pe litrul de carburant merge în bugetul Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine /DPIIS/, pentru autostrazi si drumuri nationale, care în 2014 va fi mai mare cu aproape un miliard de lei fata de bugetul din 2013, a declarat vineri, la Palatul Parlamentului, ministrul Dan Sova.

preturi carburantiBugetul pe 2014 pentru DPIIS este de 6,27 miliarde lei, iar suma pentru investitii este de 5,715 miliarde lei, reprezentând 91% din total, a precizat Sova, la sedinta comisiilor parlamentare reunite de buget-finante, pe marginea proiectului de buget pe 2014.

Deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu a declarat, la discutiile din comisiile reunite, despre bugetul DPIIS, ca alocarea bugetara pentru 2014 este de fapt de numai 1,1 miliarde lei, mai mica decât în 2013, când se situeaza la 1,3 miliarde lei, restul provenind din fonduri europene. În opinia deputatului PDL, acest lucru arata ca taxa de 7 eurocenti nu merge de fapt la bugetul DPIIS.

‘Nu ai cum sa afectezi un anumit venit unei anumite cheltuieli, este împotriva legii înca din 1991, de la prima lege a finantelor publice 10/1991. Aceasta taxa s-a pus pentru a se finanta autostrazi si drumuri nationale (…) Bugetul a crescut cu aproape un miliard de lei. Daca are cineva buna credinta, sa se uite la cifre! Domnul Ialomitianu stie foarte bine ca greseste, dar îi place spectacolul’, a spus ministrul Dan Sova.

La rândul sau, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a afirmat ca tot în buget intra si fondurile europene, pentru ca trebuie co-finantate, precum si creditele de la BERD, BEI sau Banca Mondiala, pentru ca trebuie rambursate.

Voinea a adaugat ca alocarea bugetara pentru DPIIS înregistreaza o crestere semnificativa pentru anul 2014.(AS-autor:Ady Ivascu, editor: Nicoleta Gherasi), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie