1 Decembrie 2013. Ce evenimente se organizeaza in Bucuresti?

 

Ziua de 1 decembrie 2013 se anunta a fi mult mai diversificata decât în alti ani, bucurestenii fiind invitati sa asiste la defilarea de la Arcul de Triumf, sa participe la ziua portilor deschise la Palatul Parlamentului si la Guvern, sa întâmpine familia regala în Gara de Nord si sa guste din preparatele culinare oferite de primariile de sector.

parada-1-dec-7-adriana-neagoeMilitari din Franta, Polonia, Turcia si Statele Unite vor defila alaturi de soldatii români

Peste 2.000 de militari din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informatii si Serviciul de Protectie si Paza participa la parada militara organizata cu ocazia Zilei Nationale a României, în Piata Arcului de Triumf din Bucuresti.

Soldatilor români li se adauga 140 de militari din Franta, Polonia, Turcia si Statele Unite. Pe sub Arcul de Triumf vor mai trece 200 de mijloace tehnice si 35 de aeronave vor survola piata.

„Cred ca atunci când e vorba despre Ziua Nationala si Marea Unire a românilor, chiar daca parada este un pic mai deosebita, efortul financiar nu este prea mare. Am aprobat un program de masuri în guvern ca sarbatoarea nationala la 95 de ani sa fie onorata de institutiile statului, mai ales de institutiile de securitate nationala, asa cum se cuvine si e normal sa fie asa”, a spus ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa.

 Ziua Portilor Deschise la Parlament. Vizitatorii, întâmpinati cu brazi împodobiti si foc de artificii

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat ca de 1 Decembrie, când la Camera se va organiza „Ziua Portilor Deschise”, va exista si un foc de artificii, care se datoreaza unei sponzorizari.

El a mai aratat ca, tot pentru prima data, Camera va avea doi brazi, unul în interior si unul în exterior.

„S-au gasit resursele pentru a aduce doi brazi, unul în interior si unul în exterior. Pentru prima data o sa avem si în afara”, a spus Zgonea.

 Ziua Portilor Deschise la Palatul Victoria

Premierul Victor Ponta a anuntat ca si la Palatul Victoria va fi organizata, pe 1 Decembrie, „Ziua Portilor Deschise” si a afirmat ca vrea ca mesajul care sa fie transmis de catre ministri cu ocazia acestei zile sa fie acela de unitate, mândrie si speranta ca „vremurile în sfârsit se îndreapta”.

Si Arcul de Triumf va putea fi vizitat, gratuit, de vineri pâna duminica, edificiul fiind si gazda unor expozitii atractive.

„Salonul Regal” din Gara de Nord, restaurat în forma din vremea lui Carol I, inaugurat pe 1 Decembrie

Principesa Margareta si principele Radu, alaturi de ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, vor efectua, duminica, de Ziua Nationala, un drum simbolic cu trenul regal, iar la finalul calatoriei va fi inaugurat „Salonul Regal” din Gara de Nord, restaurat în forma din vremea regelui Carol I.

Potrivit Casei Regale, trenul regal va pleca duminica, la ora 13.00, din Gara Sinaia, plecarea fiind precedata de un ceremonial care va începe la ora 12.45. Accesul publicului la eveniment este liber.

Calatoria se va încheia la ora 15.45, când trenul regal va ajunge în Gara de Nord din Bucuresti. Principesa Margareta, principele Radu, principesa Elena si principele Nicolae, alaturi de ministrul Transporturilor, vor participa la ceremonia de inaugurare a „Salonului Regal” de la Gara de Nord, restaurat în forma originala, din vremea regelui Carol I.

Calatoria este initiata si gazduita de Ministerul Transporturilor. Gara de Nord (1872) si Gara din Sinaia (1913) sunt edificii ridicate sub domnia regelui Carol I.

De altfel, premierul Victor Ponta l-a invitat pe Regele Mihai I la parada de 1 Decembrie.

Ziua Nationala a României, sarbatorita în Sectorul 6 cu o mie de portii de fasole cu ciolan

Ziua Nationala a României va fi sarbatorita de Primaria Sectorului 6 cu 1.000 de portii de fasole cu ciolan, care vor fi oferite gratuit bucurestenilor, duminica, la evenimentul organizat în parcarea din zona Pietei Drumul Taberei.

„De 1 Decembrie, Primaria Sectorului 6 organizeaza un eveniment dedicat Zilei Nationale a României, în parcarea din fata Pietei Drumul Taberei”, se arata într-un comunicat de presa al institutiei.

Potrivit sursei citate, începând cu ora 10.30, toti locuitorii Sectorului 6 sunt invitati sa celebreze 95 de ani de la Marea Unire cu peste 1.000 de portii de fasole cu ciolan, într-un cadru specific cu muzica populara.

Sectorul 2 ofera, gratuit, 100.000 de sarmale si tuica fiarta

Ziua Nationala a României va fi sarbatorita si de Primaria Sectorului 2, cu 100.000 de sarmale si tuica fiarta, care vor fi oferite gratuit bucurestenilor, duminica, la 20 de corturi ostasesti amenajate special pentru acest eveniment.

Circulatia a fost restrictionata, în Bucuresti, înca de vineri, din cauza repetitiilor desfasurate înainte de Ziua Nationala, însa Brigada Rutiera a Capitalei a oferit o HARTA a rutelor ocolitoare valabila pâna duminica seara. Adrian Robu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie