Amanarea platii TVA la importul de bunuri. Inca doua categorii de contribuabili vor beneficia de masura

 

Incepand din 26 noiembrie, pe lista persoanelor care beneficiaza de amanarea de la plata a TVA la import au fost inclusi si operatorii economici autorizati care detin un certificat AEO, precum si cei autorizati pentru procedura de vamuire la domiciliu, anunta DeloitteTax intr-un comunicat remis redactiei.

TVA 1„Aceasta schimbare, care reprezinta un pas important in colaborarea dintre autoritatile fiscale si mediul de afaceri, va da nastere in primul rand unui sentiment de incredere reciproca”, spune Mihai Petre, Senior Manager DeloitteTax.

Amanarea platii TVA la import este binevenita nu doar pentru societatile direct implicate, ci si pentru Romania ca stat membru european, asa cum explica Pieter Wessel, Partener in cadrul DeloitteTax:„Un avantaj major al acestei facilitati este impactul asupra rambursarilor de TVA si, in consecinta, reducerea presiunii la care Romania a fost supusa de catre Comisia Europeana prin procedura de infringement deschisa in legatura cu acest subiect.”

Plata TVA la import a fost, de cele mai multe ori, factorul decisiv in alegerea de catre marii importatori aunorporturi europene in defavoareaportului Constanta. „Eliminarea platii TVA la import va avea ca efect cresterea numarului de importuri procesate de birourile vamale, atat din Constanta, cat si din tara,  Romania devenind astfel o poarta de intrare in Europa”, concluzioneaza Mihai Petre. avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie