Presedintele Comisiei Europene a reactionat la declaratiile prim-ministrului britanic pe tema migratiei romanilor

 

Presedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a reactionat la editorialul publicat astazi de cotidianul „Financial Times” si semnat de prim-ministrul britanic David Cameron. Acesta se intituleaza “Circulatia în Europa ar trebui sa fie mai putin libera”.

jose manuel barroso 2Reamintim faptul ca jurnalistii si politicienii britanici au lansat, în ultima vreme, ample campanii pentru a-i tine pe români departe de granitele lor, dupa ridicarea restrictiilor la 1 ianuarie 2014. The Guardian, Daily Express si Daily Mail sau Nigel Farage, Peter Bone si Philip Hollobone sunt doar câteva dintre cele mai puternice repere ale campaniei anti-români.

Presedintele Barroso a declarat: “Prim-ministrul David Cameron m-a informat telefonic ieri despre intentiile sale privind legislatia în domeniul liberei circulatii. Am subliniat faptul ca libera circulatie este un principiu fundamental al Tratatelor, principiu care trebuie respectat. În acelasi timp am luat nota de faptul ca Marea Britanie doreste sa se asigure ca masurile propuse vor respecta legislatia Uniunii Europene. Comisia va fi în masura sa comenteze doar dupa ce va primi propunerile legislative ale Marii Britanii.

Dreptul la libera circulatie este unul dintre cele mai pretuite drepturi de catre cetatenii Uniunii Europene. Exista dovezi clare despre beneficiile sale economice; suntem însa constienti si de provocarile pe care dreptul la libera circulatie le poate crea, în special pentru comunitatile si serviciile locale. Reglementarile Uniunii Europene includ deja o serie de masuri pentru prevenirea abuzurilor. Comisia Europeana a prezentat luni, 25 noiembrie, o comunicare si un plan în cinci puncte menit sa le previna”.  Mona Scarisoreanu, romanialibera.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie