Proiect de hotarare privind suplimentarea bugetelor MJ, ICCJ, MP si CSM pentru plata titlurilor executorii legate de drepturile salariale

 

Ministerul Justitiei (MJ) a lansat în dezbatere publica, miercuri, un proiect de HG privind suplimentarea bugetelor MJ, instantei supreme, Ministerului Public (MP) si Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pentru plata titlurilor executorii legate de drepturile salariale.

ministerul justitieiProiectul vizeaza suplimentarea bugetelor MJ, ICCJ, MP si CSM pentru plata titlurilor executorii prevazute de OUG 71/2009 privind plata unor sume prevazute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, de OG 17/2012 si de OUG 92/2012 privind luarea unor masuri în domeniul învatamântului si cercetarii, precum si în ceea ce priveste plata sumelor prevazute în hotarâri judecatoresti devenite executorii în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2013.

Potrivit documentului citat, bugetul Ministerului Justitiei pe 2013 ar urma sa se sumplimenteze aproape 46 de milioane de lei.

„Pentru Înalta Curte de Casatie si Justitie, cuantumul fondurilor necesare pentru achitarea sumelor prevazute în titlurile executorii care cad sub incidenta Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 71/2009, Ordonantei Guvernului nr. 17/2012 precum si Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 92/2012 raportat la trimestrul IV al anului 2013 este de 982 mii lei”, se precizeaza în nota de fundamentare a proiectului.

Aceste sume, spun initiatorii proiectului, nu se regasesc în bugetul aprobat ICCJ pe anul 2013.

Conform notei de fundamentare a proiectului, este vizata suplimentarea bugetelor ordonatorilor principali de credite din sistemul justitiei. Sunt avute în vedere doar sumele necesare efectuarii platilor din trimestrul IV al anului în curs, si nu întreaga suma aferenta procentului de 10%.  Otilia Ciocan, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie