Dosarul Revolutiei din 1989: Mircea Dinescu, audiat de procurori

 

Poetul Mircea Dinescu a fost audiat, marti, la Parchetul General, în dosarul Revolutiei din 1989, el declarând ulterior ca a stat ”la taclale” cu procurorii, „la povesti vânatoresti”.

mircea dinescu„Eu i-am întrebat de ce m-au chemat. si nu stiu daca au stiut sa-mi raspunda. Despre ce s-a întâmplat în zilele alea (din 1989 — n.r.), povesti vânatoresti — e concluzia mea. Am stat la taclale, la povesti vânatoresti, pentru ca atâta vreme cât ei n-au reusit în 24 de ani sa spuna chiar nimic despre cei care au tras în decembrie ’89, stiind ca multi dintre cei care au tras au facut dupa aia cariere babane si în politica, si în servicii, si în armata si mari oameni de afaceri, e clar ca a încercat sa se puna batista pe tambal. Acum, eu am încheiat cu un vers celebru: Nimic nu-i prea devreme si totu-i prea târziu”, a declarat Dinescu, la iesirea din sediul Parchetului.

„Voiau sa fiu martor si n-am acceptat aceasta chestie. Eu am stat acolo la Televiziunea Româna si, sigur, am cerut sa iasa lumea în strada. Dupa aia, faptul ca revolta populara s-a transformat într-o, hai sa zicem, revolutie, lovilutie si ca activistii din esalonul 2 din Partidul Comunist au preluat puterea si ca la toate institutiile românesti s-a schimbat numai gardul si denumirea — în loc de Militie s-a chemat Politie, în loc de Securitate s-a chemat servicii secrete, în loc de Procuratura se cheama Parchet…”, a continuat Dinescu.

Mircea Dinescu considera ca fiind „penibil” faptul ca a fost chemat sa dea declaratii în acest dosar.

„E putin penibil, dupa parerea mea, pentru ca ori faci o chestie serioasa… Atâta vreme cât oameni care au tras la Timisoara, care erau capitani, maiori au devenit generali si au fost consilieri prezidentiali si sub Iliescu, si sub Constantinescu si sub Basescu, si-au luat grade în plus. Aia care au lucrat la Securitate au devenit sefi la servicii. Vii tu sa îl chemi pe poetul Dinescu sa îl întrebi ce stie el despre oamenii care au tras. Cine purta arme? În decembrie ’89, când ieseai pe strada erau patru insi: unul îmbracat în militian, unul în uniforma garzilor patriotice, unul în uniforma de militar si unul în civil. Li se spunea capra cu trei iezi. A tras capra cu trezi iezi si au mai tras câteva oi, probabil ratacite. Baietii au tras, cine sa traga?”, a spus poetul.

El sustine ca a fost întrebat de procurori ce stie de fostul presedinte Ion Iliescu.

„Au cerut chestii vagi, ce stiu despre Ion Iliescu. Eu am scris în presa. Eu când stiu ceva nu pastrez în gusa, scriu. Le-am spus ca stiu multe despre Ion Iliescu, dar e treaba mea ce stiu despre Ion Iliescu. Au fost destul de amabili si prietenosi pentru niste procurori. Cred ca sunt mai duri în anumite cazuri”, a afirmat Dinescu. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie