Bugetele institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale, au fost avizate de CSAT

 

Sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii s-a încheiat marti, dupa aproximativ 15 minute de la începerea ei, fiind avizate bugetele Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apararii Nationale, Serviciului Român de Informatii, Serviciului de Informatii Externe, Serviciului de Telecomunicatii Speciale si Serviciului de Protectie si Paza.

csat„În cadrul sedintei CSAT au fost avizate proiectele de buget ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apararii Nationale, Serviciului Român de Informatii, Serviciului de Informatii Externe, Serviciului de Telecomunicatii Speciale si Serviciului de Protectie si Paza. Avizul CSAT a fost dat în baza obligatiilor prevazute în lege ca, înainte de votul din plenul reunit al Parlamentului României pentru bugetul de stat, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii sa aprobe bugetele institutiilor cu atributii în domeniul securitatii nationale. Avizul a tinut cont si de punctele de vedere ale comisiilor parlamentare de specialitate, dar si de asigurarea sefilor acestor institutii ca îsi vor putea îndeplini misiunea pe baza acestor bugete pâna la urmatoarea rectificare bugetara”, se arata într-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

De asemenea, membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii au aprobat, cu prilejul Zilei Nationale a României, înaintarea în grad a unor ofiteri din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne si Serviciul de Protectie si Paza.

La sedinta de marti a CSAT nu a fost prezent premierul Victor Ponta, acesta trimitându-l în locul sau pe vicepremierul Gabriel Oprea.

Potrivit comunicatului citat, la sedinta au participat viceprim-ministrul, ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, ministrul Economiei, Andrei Gerea, directorul Serviciului Român de Informatii, George-Cristian Maior, directorul Serviciului de Informatii Externe, Teodor Melescanu, seful Statului Major General, general-locotenent Stefan Danila, consilierul prezidential pentru securitate nationala, Iulian Fota, secretarul CSAT, general Ion Oprisor, si purtatorul de cuvânt al presedintelui, Bogdan Oprea.

La sedinta au participat, ca invitati, viceprim-ministrul Gabriel Oprea, directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, generalul Marcel Opris, si directorul Serviciului de Protectie si Paza, generalul Lucian-Silvan Pahontu.

„Data si ora sedintei CSAT de marti, 26 noiembrie, au fost stabilite luni, 18 noiembrie, de comun acord cu prim-ministrul Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, care este si vicepresedinte al CSAT”, reaminteste Administratia Prezidentiala.

O alta sedinta CSAT desfasurata în absenta premierului Victor Ponta a avut loc pe 2 august. Sedinta din vara a fost convocata în perioada în care premierul se afla în concediu, Ponta fiind înlocuit de vicepremierul Gabriel Oprea, care însa nu a avut drept de vot.

Potrivit regulamentului de functionare, CSAT lucreaza în prezenta a cel putin doua treimi din membri si adopta hotarâri prin consens. AGERPRES/(AS – autor: Mirela Barbulescu, editor: Georgiana Tanasescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie