Robotul “bancar” care depisteaza erorile de aproximare la schimburile valutare, in favoarea clientilor, a fost inventat de un roman

 

Un angajat al companiei de consultanta si audit KPMG România a construit un robot “bancar” care depisteaza erorile de aproximare la schimburile valutare, în favoarea clientilor, scrie BBC.

euro vs dolarCercetatorul Adrian Furtuna a construit dispozitivul dupa ce a analizat o serie de tranzactii valutare RON/EUR. Daca functioneaza la capacitate maxima, aparatul poate genera în jur de 70 de euro pe zi din mii de tranzactii de dimensiuni mici. Aparatul a fost construit pentru a testa sistemul de securitate online al unei banci.

Aceste tranzactii au fost estimate în favoarea clientilor, astfel încât acestia sa aiba la sfârsitul operatiunilor mai multi bani decât sumele initiale.

“Secretul este acela ca utilizatorii pot alege sumele pe care sa le schimbe astfel încât aproximarile sa fie întotdeauna în favoarea lor”, a spus Furtuna.

Sumele câstigate de clienti prin acest mecanism sunt atât de mici, în jur de 0,005 euro de tranzactie, astfel încât este nevoie de mii de tranzactii pentru ca dispozitivul sa genereze o suma semnificativa de bani. Mai mult decât atât, specialistii spun ca sistemele anti-frauda ale bancilor ar împiedica aparatul sa functioneze.

Furtuna a realizat acest dispozitiv pentru a testa vulnerabilitatea sistemelor online de schimb valutar ale bancilor.  Dispozitivul nu poate opera mai mult de 14.400 de tranzactii pe zi, ceea ce înseamna, ca poate genera cel mult 68 de euro pe zi.

Dispozitivul a fost testat pâna acum doar în laborator, întrucât banca care i-a cerut lui Furtuna sa-i testeze sistemele de securitate, nu i-a dat permisiunea de a face teste în timp real. Catalina Butan, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie